Specificitati criminologice in cazul abandonului de familie

Trimisa la data: 2010-08-30
Materia: Drept
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_Fi
Lucrare de licenta despre Specificitati criminologice in cazul abandonului de familie
Orice proces de dezorganizare a familiei, incepe cu tensiuni familiale, care se manifesta prin neintelegeri, discordii si chiar violente. Uneori, rezultatul acestei tensiuni familiale, conduce la divort, abandon, separatie in cadrul aceleasi familii. In calitate de factori de risc, necesari a fi cunoscuti pot fi: veniturile familiei, conditiile de trai, posibilitatile de asigurare a necesitatilor primare etc. Degradarea totala a standardului de viata al marii majoritati a familiilor, in special a celor cu copii numerosi, alunecarea lor spre saracie, sporirea diferentei sociale, extinderea somajului au drept consecinta dezintegrarea sistemului familial.

O modalitate de a completa veniturile familiei a devenit in prezent imigrarea temporara sau definitiva in tarile occidentale, unde munca constituie o posibilitate de castig mai ridicata decat in tara. Acest lucru duce la lasarea copiilor in grija bunicilor, rudelor, vecinilor sau chiar simplilor cunoscuti, ei fiind lipsiti de resurse, abandonati, aruncati in strada.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Specificitati criminologice in cazul abandonului de familie

Cuprins

Capitolul I Aspecte criminologice privind infractiunea de abandon de familie.........3

Capitolul al II-lea Elemente de drept comparat privind infractiunea de
abandon de familie.........13
Sectiunea 1 Infractiunea de abandon de familie in legislatia altor state...........13
Sectiunea 2 Locul infractiunii de abandon de familie in dreptul penal roman.......17

Capitolul al III-lea Aspecte generale privind infractiunile contra familiei.........23

Capitolul al IV-lea Analiza infractiunii de abandon de familie.....32

Capitolul al V-lea Aspecte legate de abandonul de familie rezolvate
in practica judiciara.........51

Bibliografie..........74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Specificitati criminologice in cazul abandonului de familie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.