Specificul activitatilor de invatare la copiii cu varsta cuprinsa intre 5-6 ani

Trimisa la data: 2015-06-27
Materia: Sociologie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: anutzza
Lucrare de licenta despre Specificul activitatilor de invatare la copiii cu varsta cuprinsa intre 5-6 ani
Educatia prescolara este parte integranta a activitatii educationale realizate cu fiinta umana pe traiectoria constructiei personalitatii sale marcand fazele de inceput ale ontogenezei.Corespunzand unei perioade specifice a evolutiei psihologice a celui ce se constituie ca obiect al educatiei, prescolara si a scolaritatii mici are ca si tinta realizarea unor sarcini specifice ce are ca scop final in procesul instructiv-educational formarea plenara, complexa a personalitatii umane perfect adaptabila societatii umane extreme de dinamice aflata permanent intr-un poces de schimbare.

Pedagogia prescolara trateaza procesul educational ca pe un sistem de influente exercitate asupra copilului la inceputul existentei sale, intr-o perioada care isi pune amprenta asupra calitatii intregului edificiu al personalitatii ce se va definitiva mult mai tarziu.
Procesul instructiv educativ realizat la aceasta varsta pastreaza caracteristicile fundamentale ale celui exercitat in intreaga perioada de scolaritate, are o functionare sistemica, incluzand componentele structurale, operationale si functionale.Modernizarea procesului de formare a tinerei generatii are drept scop, sporirea eficientei in scopul obtinerii unui randament optim pentru a raspunde prompt in cadrul societatii in care se traiesc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Specificul activitatilor de invatare la copiii cu varsta cuprinsa intre 5-6 ani

Cuprins

Capitolul I. Fundamente teoretice ale activitatii de invatare in prescolaritate.............................................5
1.1. Activitatea de invatare si importanta ei in contextul educational...........................5
1.2. Profilul psihologic al prescolarului..........................9
1.3. Teoriile invatarii - metode si tehnci de invatare eficienta..............................17

Capitolul II. Rolul familiei in educatiei..........................19
2.1 Educatia in familie.....................................19
2.2 Functia educativa a familiei..............................25
2.3 Locul si sarcinile familiei in educatia copiilor...................................26
2.4 Familia, un bun mediu educativ..............................28

Capitolul III. Metodologia cercetarii - studiu privind specificul activitatilor de invatare.................................33
3.1. Obiectivele cercetarii...........................33
3.2. Ipotezele cercetarii...........................33
3.3. Metodele flosite in cercetare...........................34
3.4. Metodologia cercetarii...........................37
3.5. Prelucrarea si interpretarea datelor.......................46

Bibliografie.............................................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Specificul activitatilor de invatare la copiii cu varsta cuprinsa intre 5-6 ani". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.