Specificul capacitatilor cognitive cerute de insusirea matematicii si conditiile formarii lor

Trimisa la data: 2010-10-07
Materia: Sociologie
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Razvan_Na
Lucrare de licenta despre Specificul capacitatilor cognitive cerute de insusirea matematicii si conditiile formarii lor
Atitudinile fata de matematica tind sa se dezvolte de indata ce copilul ia contact cu acest domeniu. Totusi, in jurul varstei de 11- 13 ani, ea pare a ocupa un loc privilegiat. In acest moment, atitudinile negative tind sa devina notabile, demne de semnalat. Factorii care determina formarea unei atitudini negative la aceasta varsta nu sunt clar determinati, desi se pare ca cel mai mare rol il are nivelul inalt de abstractizare al materialului de invatat. In plus, apar diferente legate de variabilele: sex, mediu social, mediu familial, relatia cu profesorul, etc.

Unele studii (Fennema si Sherman- 1977, cf. 23) au aratat ca atitudinile negative, ca si rezultatele sub- mediocre la testele de matematica pe care le obtin fetele in gimnaziu -comparativ cu cele ale baietilor de aceeasi varsta- se datoreaza mai degraba expectatiilor legate de rolurile sociale si experientelor mai reduse legate de sarcinile de invatare a matematicii, si nu lipsei unor abilitati/ capacitati innascute a baietilor pentru acest domeniu. Gradul de diferentiere in care apar aceste discrepante variaza in functie de tipul de cultura sau tipul (profilul) scolii. Atunci cand rezultatele la scalele privind atitudinile fata de matematica sunt combinate cu cele obtinute la testele de aptitudini pentru matematica, ele pot constitui predictori privind achizitiile matematice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Specificul capacitatilor cognitive cerute de insusirea matematicii si conditiile formarii lor

Cuprins

Capitolul I. Fundamentarea teoretico-metodologica.....................3

Capitolul II. Specificul cognitiv al matematicii ca disciplina scolara................................................3

Capitolul III. Specificul capacitatilor cognitive cerute de insusirea matematicii si conditiile formarii lor................................5
III.1 Inteligenta ca aptitudine generala implicata in insusirea matematicii..................................................6
III.2 Aptitudinea si inteligenta matematica.........................10
III.3 Atitudinea elevilor fata de matematica..........................15
III.3.1 Relatia atitudine-motivatie.................................22
III.3.2 Nivele atitudinale......................................28
III.3.2.1 Relatia atitudine - orele de matematica.....................28
III.3.2.2 Relatia atitudine fata de matematica -incredere in sine....................................................29
III.3.2.3 Relatia intre experietele de succes/insucces si atitudinea fata de matematica...............................................30
III.4 Alti fatori care influenteaza atitudinea elevilor fata de matematica............................................31
III.4.1 Difererntele de sex si atitudinea fata de matematica............................................31
III.4.2 Rolul profesorului de matematica, al familiei si a clasei.............................................34

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Specificul capacitatilor cognitive cerute de insusirea matematicii si conditiile formarii lor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.