Specificul cognitiv al matematicii

Trimisa la data: 2010-04-18
Materia: Matematica
Pagini: 39
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_Bu
Lucrare de licenta despre Specificul cognitiv al matematicii
Formarea conceptelor matematice (numar, multime, functie, etc.) este in stransa conexiune cu dezvoltarea operatiilor gandirii; conceptele matematice (considerate ca o categorie particulara a multimii conceptelor) sunt operatii mintale concentrate (cf. J. Piaget, I. Radu) iar eficienta acestora este data de gradul lor de functionalitate.

Notiunile matematice exprima esentialul si generalul obiectelor si fenomenelor din realitate si sistematizeaza informatiile necesare, distantandu-se de aspectele secundare. La varsta adolescentei (14- 18 ani), conform teoriei lui Piaget, ne aflam in stadiul operatiilor formale si de definitivare a structurilor fundamentale ale inteligentei; gandirea formala devine capabila de operatii formale iar "puterea de a forma operatii asupra operatiilor este aceea care permite cunoasterii sa depaseasca realul si ii deschide calea nelimitata a posibilului cu ajutorul combinatoricii" (J. Piaget, apud , p. 92).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Specificul cognitiv al matematicii

Lucrare de licenta despre Specificul cognitiv al matematicii
Cuprins

Partea I Fundamentarea teoretico - metodologica............3

Capitolul I Specificul cognitiv al matematicii ca disciplina scolara.............3

Capitolul II Specificul capacitatilor cognitive cerute de insusirea matematicii si conditiile formarii lor..................8
Inteligenta ca aptitudine generala implicata in insusirea matematicii...............8
Aptitudinea si inteligenta matematica...............10
Atitudinea elevilor fata de matematica..............13
Alti factori care influenteaza atitudinea elevilor fata de matematica...............27
Diferentele de sex si atitudinea fata de matematica.............31

Bibliografie.................38
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Specificul cognitiv al matematicii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.