Spirulina

Trimisa la data: 2009-03-03
Materia: Medicina
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nebunel
Lucrare de licenta despre Spirulina
Spirulina este foarte putin cunoscuta la noi, desi in literatura universala aceasta alga este considerata a fi un produs antic. Cea mai succinta caracterizare o face Berestov, V.A., care considera Spirulina „din punct de vedere chimic si al proprietatilor alimentare ca neavand egal in lume”.

Majoritatea cercetatorilor sunt de parere ca Spirulina are origine dubla: Mexic si Africa. In tarile europene Spirulina este procurata din farmacii pe cand in tarile de origine Spirulina reprezinta hrana traditionala a popoarelor respective. In aceste tari Spirulina creste in lacurile de origine vulcanica cu ape dulci sau alcaline.

Aceste alge au capacitatea de a prolifera in conditiile in care alte plante nu ar putea creste. Nutritia lor este una foarte intensa, motiv pentru care ele au un continut de 62 % aminoacizi, o gama larga de fitopigmenti carotenoizi (rosii) si xantofili (galbeni), vitamina B12, glucide si proteine. Cunoscutul navigator James Kook a vazut pe malurile africane cum aborigenii mancau paine de culoare verde intens.

Oamenii mancau aceasta paine cu placere si erau neasteptat de sanatosi, foarte energici, aveau par bogat, dinti sanatosi, o vedere foarte buna si in timpul vanatorii parcurgeau distante foarte mari, utilizand drept hrana turtitele verzi. Tarziu s-a stabilit ca faina din care faceau paine era obtinuta din alga albastra-verde numita Spirulina.

Se crede ca Spirulina platensis a constituit hrana de baza a faraonilor, precum si a civilizatiei mayasa si azteca. Dovezile istorice sustin ideea ca la sosirea conchistadorilor spanioli in Mexic, acestia au limitat folosirea algei de catre populatia locala, in scopul reducerii natalitatii pentru a mentine puterea asupra teritoriilor ocupate (17).

Spirulina platensis este o specie salbatica de alge, descoperita in 1864, in timpul unei expeditii stiintifice in lacul Ciad si in lacurile invecinate, lacuri cu apa bogate in sodiu si care au temperatura ridicata. Aceasta remarca a starnit curiozitatea membrilor expeditiei asupra acestei alge, care s-a adaptat unor conditii ostile de viata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Spirulina

Lucrare de licenta despre Spirulina
Prefata................1

Capitolul I Istoric.......................................2

Capitolul II Sistematica..................................6

Capitolul III Ultrastructura..............................6

Capitolul IV Caracteristici ecologice.....................7

Capitolul V Compozitie chimica............................8
5.1.Aminoacizii si proteinele.............................9
5.2.Vitaminele............................................10
5.3.Carotenoizii..........................................11
5.4.Elementele minerale...................................12
5.5 Lipidele..............................................13
5.6. Glucidele (Hidratii de carbon).......................14
5.7. Sterolii.............................................14
5.8.Pigmentii.............................................15
5.9. Toxicitatea spirulinei...............................15

Capitolul VI Virtutiile terapeutice ale spirulinei........16
6.1. Activitatea antivirală a Spirulinei platensis........16
6.2. Activitatea anticanceroasă a Spirulinei platensis....17
6.3. Activitatea imunomodulatoare a Spirulinei platensis...17
6.4. Alte proprietăti ale Spirulinei platensis............18
6.5. Activitateta Spirulinei platensis asupra animalelor...20

Capitolul VII Actiunea farmacologica a componentelor din Spirulina Platensis........21

Capitolul VIII Produse finite.............................27
8.1. Spirulina............................................28
8.2. Spirulina+Carob(Walmark).............................30
8.3. Spirulina 500 MG Nature's Bounty.....................31
8.4. Spirulin crema.......................................31

Capitolul IX Concluzii....................................33

Bibliografie..............................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Spirulina". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.