Stabilirea metodelor de control fiscal asupra impozitelor indirecte

Trimisa la data: 2010-03-19
Materia: Economie
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_G
Lucrare de licenta despre Stabilirea metodelor de control fiscal asupra impozitelor indirecte
Prin stabilirea valarii adaugate ca obiect impozabil se evita inregistrarile repetate a1e consumurilor externe (de la terti) ale intreprinderilor productive. Practic, aceasta cuprinde marja comerciala din revanzarea marfurilor si aportul industrial propriu din activitatea de exploatare.T.V.A. elimina efectele impozitelor clasice in cascada prin aceea ca nu se mai aplica la intreaga valoare din fiecare stadiu al circuitului produsului, inclusiv impozitele platite in amonte, ci numai la partea adaugata.Prin deducerea taxei percepute in stadiile anterioare asupra produselor ,si serviciilor achizitionate, are loc o ieftinire a produsului final stimuland agentii economici sa-si extinda afacerile ,si sa realizeze o cifra de afaceri cat mai mare.

In aceeasi directie actioneaza si datorita faptului ca marimea taxei ramane neschimbata pentru aceleasi operatii (cota este aceeasi) indiferent de volumul afacerilor.Deoarece taxa se percepe la fiecare stadiu al circuitului economic al MARFII, sunt accelerate incasarile la buget (nu se mai asteapta incheierea parcursului marfii), mai ales incita mai putin la frauda pentru ca producatarii si comerciantii primesc facturi din care deduc impozitele platite deja (in acest fel pot controla daca s-au varsat sumele anterior datorate).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Stabilirea metodelor de control fiscal asupra impozitelor indirecte

Cuprins


Capitolul I. T.V.A. Impozit indirect...........3

Capitolul II. Organizarea controlului fiscal privind T.V.A..........

Capitolul III. Exercitarea controlului fiscal privind T.V.A. de catre Directia de Control Financiar Fiscal

Capitolul IV. Accizele -obiective de control , contraventii si sanctiuni

Capitolul V. Concluzii si propuneri

Bibliografie
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Stabilirea metodelor de control fiscal asupra impozitelor indirecte". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.