Standardele internationale de contabilitate

Trimisa la data: 2010-05-15
Materia: Contabilitate
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_S
Lucrare de licenta despre Standardele internationale de contabilitate
Etapele de "redactare" ale unui IAS (International Accounting Standards - Standarde Internationale de Contabilitate) urmeaza etape logice si aplicative care incep cu o activitate de cercetare care duce la elaborarea unei analize privind cadrul unei probleme date, dupa care proiectele sunt identificate prin consultari intre membrii "de elaborare" si auditori, utilizatori, etc. In urma acestor activitati se elaboreaza o prezentare punctuala/ de detaliu a problemelor care, in urma unei ierarhii de aprobare induce aparitia unui proiect de declaratie de principiu care este publicat pentru comentarii din partea celor interesati.

Pas cu pas se ajunge la o forma de proiect standard care este supusa dezbaterii publice "primindu-se" comentarii si sugestii pentru o perioada standard de 4 - 6 luni, functie de complexitatea noilor propuneri, moment dupa care se ajunge la "implementarea" noilor norme IAS sau completarea celor deja existente. Astfel, la acest moment, structurile care sustin dezvoltarea IAS-urilor au o activitate deosebit de coerenta si isi gasesc aplicabilitate la nivelul legislatiilor locale si, implicit, si la nivelul legislatiei si normelor legislative ale tarii noastre. Si, oricum ar fi, tinand cont de perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, trebuie sa amintim de faptul ca intreprinderilor cu sediul juridic in state membre ale Uniunii Europene li se impune sa prezinte situatiile financiare in conformitate cu cerintele Comisiei Europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Standardele internationale de contabilitate

Lucrare de licenta despre Standardele internationale de contabilitate
Cuprins

Capitolul I. Standardele Internationale de Contabilitate
scurt istoric.......................................4
1.1. Standardul International de Contabilitate nr. 16 (IAS 16)
- Imobilizari corporale..........................................5

Capitolul II. Contabilitatea imobilizarilor corporale...................10
2.1 Definitie........................................10
2.2. Costul unui element de imobilizari corporale......................11
2.3. Durata de viata utila ..................................11
2.4.Clasificarea si codificarea mijloacelor fixe.......................13
2.5. Organizarea contabilitatii analitice a imobilizarilor corporale...........................15
2.6. Organizarea contabilitatii sintetice a imobilizarilor corporale.......................................16
2.7. Contabilitatea terenurilor............................17
2.8. Evaluarea imobilizarilor corporale........................19
2.9. Amortizarea..........................................38
2.10. Deprecierea imobilizarilor.............................46
2.11. Prezentarea informatiilor in situatiile financiare................54

Bibliografie...............................................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Standardele internationale de contabilitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.