Starea de fertilitate a solurilor ocupate cu pajisti naturale

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Agronomie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_H
Lucrare de licenta despre Starea de fertilitate a solurilor ocupate cu pajisti naturale
S-au format in conditii de relief reprezentate de podis, avand un drenaj slab, iar textura materialelor parentale este fina. Climatul sub influienta caruia s-a format si evoluat este mai umed si cu temperaturi mai scazute fiind situate in arealul padurilor de foioase, dar s-au format sub vegetatie ierboasa de faneata (de obicei secundara ). Procesul de formare se desfasoara in zone in general neprielnice formarii si acumularii de humus de tip mull calcic.

Se considera totusi, ca acumularea intensa de mull calcic, se datoreaza unor conditii locale specifice vegetatiei ierboase cu faneata bogata care lasa in sol cantitati mari de resturi organice cu un continut ridicat in substante proteice si minerale. Fiind un sol cernoziomoid cambic are urmatoarea alcatuire morfologica a profilului: Am-Bv-C.Majoritatea acestor soluri prezinta in mod frecvent neoformatiuni specifice, reprezentate prin pelicule organominerale. Acestea sunt rezultatul solidificarii in zone cu clima umeda si racoroasa, sau sub influienta, candva, a unei supraumeziri, conditii favorabile migrarii de humus si de particule minerale din partea superioara si depunerii acestora in orizontul subiacent lui Am, sub forma de pelicule.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Starea de fertilitate a solurilor ocupate cu pajisti naturale

Lucrare de licenta despre Starea de fertilitate a solurilor ocupate cu pajisti naturale
Cuprins

Capitolul I. Chimizarea agriculturii si contextul societatii contemporane..................................3

Capitolul II. Caracterizarea conditiilor naturale si social-economice ale localitatii SIRET.................................7
Capitolul III. Cartarea agrochimica a solurilor.................16

Capitolul IV. Stadiul cercetarilor cu privire la fertilizarea pasunilor si fanetelor naturale.........................32

Capitolul V. Stabilirea dozelor de ingrasaminte chimice functie de principalii indici agrochimici.............................40

Capitolul VI. Itocmirea planului de fertilizare.............53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Starea de fertilitate a solurilor ocupate cu pajisti naturale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.