Stategia de dezvoltare a unui oras romanesc

Trimisa la data: 2008-10-11
Materia: Geografie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_M
Lucrare de licenta despre Stategia de dezvoltare a unui oras romanesc
Proprietatea orasenilor, pentru a putea fi reconstituita trebuiesc facute cateva precizari in legatura cu natura acestui tip de proprietate si a cadrului general in care aceasta s-a dezvoltat. Pe masura ce aceasta imagine se intregeste o sa avem in vedere si documentele care au marcat dimensiunile si natura acestei proprietati in targul Tecuci.

Se stie ca de-a lungul intregului Ev Mediu romanesc puterea economica si politica a boierimii a fost " data de proprietatea funciara de care dispunea"50.

Formarea marelui domeniu boieresc in Tarile Romane nu a fost pe deplin elucidata, insuficienta izvoarelor constituind principalul impediment. Cel mai probabil insa, este faptul ca stapanirea boiereasca asupra pamantului apare in "perioada in care a precedat intemeierea statelor romanesti"51.

In sprijinul afirmatiei de mai sus putem aduce informatia conform careia, la 1399, sunt intarite "doua sate unor boieri"52, deci putem vorbi de existenta anterioara a acestora.

Astfel, la 12 martie 1399, stefan Voievod intareste Duscai si nepotilor ei "doua sate pe Tazlaul Sarat, anume Doliestii si Liontenestii ... ca sa fie uric cu tot venitul".

De asemenea se impune inca o precizare: proprietatea boiereasca funciara, desi va deveni ereditara53 - pentru aceasta boierii facand presiuni permanente - a continuat sa fie grevata de anumite obligatii cum erau cele militare si de sustinere a politicii interne si externe domnesti54. In caz de refuz domnul se prevala de prevederile actului de patrimonialitate, in conformitate cu care teritoriul tarii ii "apartinea ca o mosie personala"55. Orice danie funciara era considerata de domn ca facand parte din patrimoniul propriu56.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Stategia de dezvoltare a unui oras romanesc

Lucrare de licenta despre Stategia de dezvoltare a unui oras romanesc
Introducere..........3

Capitolul I - Cadrul natural.......5

Capitolul II -Inceputurile orasului............10
II.1.Numele orasului................10
II.2.Inceputurile orasului..........16
II.3. Sigiliul targului.............21

Capitolul III - Organizarea administrativa..............22
IIII.1.Vatra, hotarul si ocolul targului Tecuci...........22
III.2.administratia.................29

CAPITOLUL IV - Viata economica..............38

Capitolul V - Forme de proprietate in targul Tecuci........49
V.1.Proprietatea domneasca.............49
V.2.Proprietatea orasenilor............56

Concluzii.......64
Anexe...........66
Lista abrevierilor.......77
Bibliografie.............78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Stategia de dezvoltare a unui oras romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.