Stategii de asigurare a vietii practicate intr-o oarecare tara

Trimisa la data: 2010-03-09
Materia: Drept
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_M
Lucrare de licenta despre Stategii de asigurare a vietii practicate intr-o oarecare tara
Unii specialisti considera ca relatiile de asigurare prezinta un sistem de relatii economice, care include totalitatea formelor si metodelor de constituire a unor fonduri de mijloace banesti cu destinatie speciala si de utilizare ale acesAZtor fonduri in scopul recuperarii daunelor cauzate de diverse evenimente aleatorii, precum si de ajutorare a cetatenilor in caz de producere a unor anumite evenimente in viata lor.

Imbunatatirea calitativa in evolutia asigurarilor de viata a fost in secolele al XVII-lea si XVIII-lei. Transformarile care se produc vizeaza direct si sfera asigurarilor proprietatii private, a celor de persoane, care sunt in conexiune strinsa cu interesele eco-nomice ale populatiei. Corelatia dintre contractele de asigurare de lunga durata si cele de scurta durata, combinatia conditiilor de asigurare de cumulare si de risc, nivelul dobanzilor bancare, care influenteaza plasarea rezervelor de asigurare a vietii, tendinta modificarii preturilor si intreprinderea unor actiuni antiinflationiste in perioada de tranzitie la economia de piata, inevitabil, devin obiectul politicii de asigurare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Stategii de asigurare a vietii practicate intr-o oarecare tara

Lucrare de licenta despre Stategii de asigurare a vietii practicate intr-o oarecare tara
Cuprins

Introducere...............3

Capitolul I Esenta economica, evolutia si importanta asigurarilor de viata..............5
Aspecte teoretice privind conceptul, evolutia si esenta economica a asigurarilor de viata .............5
Notiuni de baza, functiile si clasificarea asigurarilor.......11
Rolul asigurarilor de viata in cadrul sistemului economic.........22

Capitolul II Tehnici de asigurare a vietii practicate in Republica Moldova..............29
Conditiile generale de asigurare a vietii............29
Riscurile in cadrul asigurarilor de viata............46
Modalitatile de calcul a primelor de asigurare............53

Capitolul III Perfectionarea sistemului de asigurari de viata........56
Modalitati de apreciere a eficientei asigurarilor de viata...........56
Problemele asigurarilor de viata in Republica Moldova si caile de solutionare a lor..............63

Incheiere.............79

Bibliografie..........81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Stategii de asigurare a vietii practicate intr-o oarecare tara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.