Statiunile balneo - turistice romanesti

Trimisa la data: 2010-08-22
Materia: Geografie
Pagini: 117
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_N
Lucrare de licenta despre Statiunile balneo - turistice romanesti
Turismul de tratament si cura balneo-medicala este o forma specifica a turismului de odihna, care a luat o mare amploare indeosebi in ultimele decenii, odata cu cresterea surmenajului si a bolilor profesionale provocate de ritmul vietii moderne din mariile aglomeratii urbane. El imbina destinderea cu diferite forme de cura si tratament balneo-medical si se practica in statiunile balneo-medicale si climaterice cu bogate resurse naturale de ape minerale, termale, namoluri, mofete, etc., cu efecte terapeutice, situate de obicei in zonele cu un microclimat specific, adecvat pentru tratarea diferitelor maladii.

Acestor resurse naturale li se adauga de obicei baza materiala si infrastructura tehnica de mana omului pentru punerea lor intr-o masura cat mai mare (sanatorii, policlinici, cabinetele medicale, bazine si piscine, posibilitati de agrement si distractii). Turismul propriu-zis de cura este cunoscut in literatura de specialitate si sub denumirea de "termalism", "climatism", etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Statiunile balneo - turistice romanesti

Lucrare de licenta despre Statiunile balneo - turistice romanesti
Cuprins

Introducere.....................3

Problematica studiata...........3

Obiectivele lucrarii............4

Etapele parcurse pentru realizarea lucrarii.................4

Capitolul I Turismul - fenomen complex contemporan..........6

Capitolul II Turismul balnear - componenta a activitatii turistice.............23

Capitolul III Govora - Oaza de liniste si sanatate...........53

Capitolul IV Eficienta economica la SC Baile Govora SA.......70

Capitolul V Agrementul turistic - parte componenta a turismului balnear................99

Capitolul VI Concluzii si propuneri...........107

Bibliografie..............111

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Statiunile balneo - turistice romanesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.