Statutul femeii in Occidentul Medieval (Secolele XI - XV )

Trimisa la data: 2016-07-08
Materia: Istorie
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: gugleairina
Actualitatea si importanta temei: Statutul femeii in Europa Occidentala, este o problema ce trebuie studiata in detalii, deoarece este o problema relativ putin studiata in istoriografie. Cercetarea problemei ne permite sa reliefam rolul femeii in societate, statutul social, ne permite sa avem o imagine mai clara a vietii cotidiene din Evul Mediu. Tema merita o atentie deosebita si datorita faptului ca ne ofera posibilitatea sa cunoastem mai profund atitudinea sotului fata de sotie. Totodata von putea constata diferenta drepturilor dintre barbat si femeie asupra copiilor, averii si mostenirii ei, gradul de influenta al Bisericii, rolul acestei institutii in stabilirea si mentinerea statutului social al femeii in Evul Mediu dezvoltat.


Reprimarea femeilor in sfera privata, in Evul Mediu, a avut ca efecte stabilirea dominatiei masculine in sfera publica. Femeile au avut posibilitati limitate de a se implica in politica, cultura, administratie si activitati economice. Cu toate acestea, au fost femei care au ramas in istorie, remarcindu-se ca comandanti militari, conducatori de state, ginditori originali. Femeile au jucat un rol primordial si in viata de familie, fiind sotie si mama, ingrijind de treburile casei, ea a fost centrul emotional al familiei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Statutul femeii in Occidentul Medieval (Secolele XI - XV )

Cuprins:

Introducere...pag 3

CAPITOLUL I: CASATORIA SI ROLUL EI IN DESTINUL FEMEII EPOCII MEDIEVALE ...pag 12
1.1 Casatoria in epoca medievala ...pag 12
1.2 Statutul femeii in Evul Mediu dezvoltat ... pag 29

CAPITOLUL II: FEMEIA IN VIZIUNEA CLERULUI ...pag 48
2.1 Invatatura biblica despre natura femeilor ... pag 48
2.2 Atitudinea clerului fata de femeie in societatea medievala ... pag 55

CAPITOLUL III : CHRISTINE DE PISAN O FEMEIE DE STIINTA, O FEMEIE DE LITERE... pag 66

CONCLUZII ... pag 79

BIBLIOGRAFIE ... pag 83
SURSE ISTORICE ... pag 83
MONOGRAFII, STUDII ... pag 84
ARTICOLE ... pag 87
ANEXE ... pag 88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Statutul femeii in Occidentul Medieval (Secolele XI - XV )". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.