Statutul membrilor Guvernului si implicatiile acestuia

Trimisa la data: 2014-02-28
Materia: Administratie Publica
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: elenasabina23
Lucrare de licenta despre Statutul membrilor Guvernului si implicatiile acestuia
Conceptul de guvern este prezentat in mai multe sensuri. Astfel, intr-un sens general prin guvern putem intelege totalitatea autoritatilor statului, inclusiv cea a Parlamentului si a instantelor judecatoresti. Dar cu toate acestea din punctul de vedere al altor autori conceptul de guvern reprezinta totalitatea organelor politice ale statului, mai putin instantele judecato-resti.Un sens mai restrans al conceptului legat de guvern vizeaza doar executivul, mai exact Presedintele tarii impreuna cu ministrii (consiliul de ministrii, cabinetul sau guvernul).

Intr-un un sens mai strict conceptul de guvern este definit ca fiind un organ colegial al-catuit din primul-ministru, ministrii si alti membrii stabiliti de Constitutie sau de lege, exclu-siv Presedintele tarii.
Constitutia utilizeaza conceptul de guvern in sensul cel mai strict, astfel incat normele ce fac referire la Guvern sunt regasite in cuprinsul Titlului III, Capitolul III denumit Guvernul, dar si in dispozitiile Capitolului IV din acelasi Titlu denumit Raporturile Parlamentului cu Guvernul, o reglementarea mai explicita o reprezinta Legea nr.90/26 martie 2001, care abroga Legea nr.37/1990 privind organizarea si functionarea Guvernului .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Statutul membrilor Guvernului si implicatiile acestuia

Cuprins

Capitolul I. Locul si rolul Guvernului in Administratia Publica..........................3
1.1. Conceptul de Guvern si tipologia Guvernelor.............................................3
1.2. Modalitati de formare a Guvernului si implicatiile acestuia......................6
1.3. Rolul Guvernului in exercitarea puterii...................................................10

Capitolul II. Analiza organizarii Guvernului si statutului membrilor acestuia in Romania.................................................14
2.1. Formarea, componenta si structura Guvernului in Romania...................14
2.2. Atributiile Guvernului in Romania..............................17
2.3. Incompatibilitatile, imunitatile si regimul disciplinar aplicabil membrilor Guvernului in Romania..................................21
2.4. Raspunderea politica si juridica a membrilor Guvernului in Romania......................................26

Capitolul III. Analiza statutului membrilor guvernului in alte tari europene.....................................33
3.1. Statutul membrilor guvernului in Franta.........................................33
3.2. Statutul membrilor guvernului in Germania........................................37
3.3. Statutul membrilor guvernului in Marea Britanie..................................40

Capitolul IV. Concluzii.........................................44

Bibliografie...............................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Statutul membrilor Guvernului si implicatiile acestuia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.