Stefan Agopian

Trimisa la data: 2012-01-10
Materia: Litere
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: aquantis
Lucrare de licenta despre Stefan Agopian
Dupa Tezele din iunie 1971 printre scriitorii romani s-a raspandit psihoza revenirii realismului-socialist, iar climatul de creatie s-a inasprit in chip simtitor. Presiunea reinnoita a creat o stare de spirit specifica, un amestec de dezamagire, teama si refuz. Eugen Negrici sustinea ca : "Rezistenta in lumea creatiei autentice a fost atat de mare, incat a declansat reflexul de autoaparare al organismului cultural si i-a regrupat pe creatorii adevarati. Literatura si-a incetinit evolutia spre normalitate, iar scriitorii si-au strans randurile, reasezandu-se, pentru o scurta vreme, in transee si inventand stratageme de supravietuire.

S-a ivit astfel o generatie a salvarii si a consolidarii valorilor castigate. Apoi, ca un raspuns la presiunea contrareformei si la acelasi stimul negativ persistent (ideea insasi de revenire a tenebrelor trecutului), scriitorii au continuat, cu si mai mare staruinta, reconquista, drumul spre adevar si spre literaritate. In anii `80, aproape totul intrase in derizoriu si starea de incordare initiala a capatat inganarea ironica de umbre a unui sfarsit dominat mai curand de sentimentul universalizarii grotescului." 1 Dupa 1971, literatura romana a atins gradul cel mai inalt de complexitate din istoria ei. Intre anii 1964-1971, anii "micii liberalizari", dupa cum ii numeste Eugen Negrici in cartea sa consacrata studiului literaturii in perioada aflata sub dominatia regimului comunist.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Stefan Agopian

Lucrare de licenta despre Stefan Agopian
Cuprins

Capitolul I. Literatura romana sub comunism
Revenirea literaturitatii..................................3

Capitolul II. Stefan Agopian........................6

Capitolul III. Metoda lui Borges............................8

Capitolul IV. "Insemnari din Sodoma", Stefan Agopian................11

Capitolul V. Stefan Agopian,"o noua formula de roman"................46

Bibliografie......................................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Stefan Agopian". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.