Stiluri de leadership. Studiu de caz hotelul Novotel

Trimisa la data: 2011-05-27
Materia: Management
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nicaroxana
Lucrare de licenta despre Stiluri de leadership. Studiu de caz hotelul Novotel
Diferenta fundamentala dintre manager si lider rezulta din faptul ca primul "face bine ceea ce face", in timp ce al doilea "face lucrul cel mai bun". Constatarea ca organizatiile au mai multi manageri decat lideri ar putea fi o explicatie pentru criza economica mondiala care se prefigureaza la orizontul mileniului trei. Prin definitie, un conducator (fie ca este conducator de intreprindere sau sef de sectie) este persoana care are dreptul sa adopte decizii si sa dea ordine pe care subalternii le executa. Teoretic, el are o anumita putere si exercita o influenta bine determinata prin functia atribuita. Practic insa, suportul nu il constituie ceea ce trebuie sa faca in postul respectiv, ci valoarea pe care o are in ochii subalternilor , prin forta legaturilor afective pe care le are cu ei.

Un lider veritabil detine puterea si isi exercita influenta in virtutea a ceea ce reprezinta, adica nevoile si valorile grupului sau ale organizatiei. Leadershipul este procesul prin care o persoana stabileste un scop sau o directie pentru un grup de indivizi pe care-i determina sa actioneze impreuna, cu competenta si convingere, in vederea realizarii misiunii propuse. Liderii adevarati nu se nasc ci se formeaza in timp. Oamenii pot devenii lideri mai eficienti daca doresc cu adevarat acest lucru. Liderii buni se formeaza de-a lungul unui proces continuu de studiu, educatie, instruire si experienta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Stiluri de leadership. Studiu de caz hotelul Novotel

Lucrare de licenta despre Stiluri de leadership. Studiu de caz hotelul Novotel
Cuprins

Introducere..................3

Capitolul I Stadiul actual al cunoasterii conceptuale a leaderhipului.............4
1.1 Leadershipul - definire, componente si calitati..............4
1.2 Leadershipul si inteligenta emotionala................7
1.2.1 Stiluri de leadershipuri..............8
1.2.2 Leadershipul care deserveste...................11

Capitolul II Novotel Bucharest City Center..................13
2.1 Prezentare Accor..................13
2.2 Prezentare hotel.................13

Capitolul III Managementul si leadershipul Novotel Bucharest City Center...............25
3.1 Managementul Novotel Bucharest City Center.............25
3.2 Posibilitati, cai, metode, stiluri de leadership.............28
3.2.2. Valorile Accor
3.2 Leadershipul si lucrul in echipa..............31
3.3 Analiza SWOT.............41

Concluzii si propuneri....................42

Bibliografie.......................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Stiluri de leadership. Studiu de caz hotelul Novotel". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.