Stingerea legala a obligatiilor

Trimisa la data: 2010-09-05
Materia: Drept
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Raul_O
Lucrare de licenta despre Stingerea legala a obligatiilor
Obligatia se poate stinge si prin faptul ca executarea ei a devenit imposibila datorita unui caz fortuit sau de forta majora, deci independent de vreo vina (culpa) din partea debitorului. Aceasta imposibilitate poate privi obligatiile de a da un bun individual determinat, de a face si de a nu face, nu si obligatia de a da bunuri de gen, caci, in principiu, procurarea lor este intotdeauna posibila.
Potrivit art. 1156 Cod civil, pentru ca debitorul sa fie liberat prin interventia cazului fortuit sau a celui de forta majora se cere ca pieirea obiectului obligatiei sa fi avut loc fara vina (culpa) debitorului si inainte de punerea sa in intarziere; dar si in acest din urma caz debitorul se va putea libera daca va dovedi ca lucrul ar fi pierit si in posesia creditorului.

Daca nu sunt intrunite aceste conditii, imposibilitatea fortuita de executare nu va opera stingerea obligatiei si se va angaja raspunderea debitorului fata de creditor.Mentionam ca daca imposibilitatea fortuita de executare priveste o obligatie ce rezulta dintr-un contract sinalagmatic, se pune problema riscului contractului; acest risc va fi suportat, in principiu, de catre debitorul obligatiei imposibil de executat.Daca imposibilitatea fortuita de executare este temporara, debitorul va fi obligat la executare dupa ce aceasta devine posibila. Practic, in acest caz obligatia nu se stinge, ci se suspenda numai executarea ei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Stingerea legala a obligatiilor

Lucrare de licenta despre Stingerea legala a obligatiilor
Cuprins

Capitolul I. Consideratii istorice privind stingerea obligatiilor.....3

Capitolul II. Conceptul de obligatii................11

Capitolul III. Contractul.........................24

Capitolul IV. Solutio (plata) - Ca mod de stingere a obligatiilor.......41

Capitolul V. Moduri voluntare de stingere a obligatiilor...............50

Capitolul VI. Moduri legale de stingere a obligatiilor.........62

Concluzii..........................93

Bibliografie.............................94


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Stingerea legala a obligatiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.