Strategia de internationalizare prin comertul global electronic

Trimisa la data: 2014-08-03
Materia: Economie
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: airmid
Lucrare de licenta despre Strategia de internationalizare prin comertul global electronic
Aparitia si expansiunea internationalizarii au condus la emergenta economiei digitale. Comertul electronic a devenit o realitate a lumii afacerilor actuale si o prerogativa a obtinerii succesului pe piata pentru orice firma. Internetul este factorul care realizeaza legaturi netinand cont de granite si teritorii. In 1994 Internetul a devenit cunoscut marelui public si numerosi jurnalisti au afirmat ca va deveni un sector economic de importanta majora, comertul electronic. A fost nevoie de patru ani pentru ca protocoalele de securitate sa devina suficient de evoluate si mai permanent accesibile.

Internationalizarea a fost definita, aparent tautologic, un proces de crestere a implicarii firmei in operatiuni internationale. Doua aspecte trebuie relevate in legatura cu aceasta definitie.
In primul rand, ea sugereaza o distinctie in ceea ce priveste strategia de afaceri a firmei: orientarea spre interior vs. orientarea spre exterior. Prima orientare este una conservatoare, indreptata spre piata interna (mediul de afaceri local), inchisa; ea este specifica economiei nationale ,,nemarketizate".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategia de internationalizare prin comertul global electronic

Cuprins

Introducere.......................................3

Capitolul I. Strategia de internationalizare.......................................5
1.1 Premisele strategiei de internationalizare.......................................6
1.2 Etapele strategiei de internationalizare a firmei......................................16
1.3 Tipuri de strategii internationale..............................20

Capitolul II. Comertul electronic - prezent si perspectiva.......................................22
2.1 Introducere in comertul electronic................................22
2.2 Categoriile comertului electronic................................24
2.3 Marile platforme de comert electronic.............................29
2.4 Avantajele si dezavantajele comertului electronic:.............................30
2.5 Modele de afaceri in comertul electronic..........................34
2.6 Tendinte in dezvoltarea comertului electronic.................................36

Concluzii ......................................................37

Bibliografie ....................................................39

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategia de internationalizare prin comertul global electronic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.