Strategia de piata a hipermarketurilor Carrefour pe piata romaneasca

Trimisa la data: 2009-04-25
Materia: Marketing
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Veronica_Al
Lucrare de licenta despre Strategia de piata a hipermarketurilor Carrefour pe piata romaneasca
Gama de produse oferita consumatorilor este din ce in ce mai diversa si mai complexa, consumatorului fiindu-i mai greu sa aleaga, iar, in cele mai multe cazuri, deciziile de cumparare se iau plecand de la criterii usor de recunoscut cum ar fi marca sau pretul. Salariile si pensiile mici, somajul sunt probleme cu care se confrunta in prezent societatea romaneasca. Pretul este criteriul determinant pentru consumatorul cu venituri scazute. Acesti consumatori achizitioneaza doar strictul necesar de produse, atat cat sa acopere nevoile curente. De asemenea, loialitatea fata de marca este scazuta in randul acestor consumatori.

Un alt criteriu determinant in procesul de selectie il reprezinta calitatea. Perceptia asupra calitatii poate veni din experienta proprie, dar si din surse externe, cum sunt reclamele sau sfatul prietenilor/rudelor. Experientele neplacute cu produsul si prezenta altor marci de produse similare pe piata, la preturi comparabile, duc la schimbarea marcii. Imbunatatirea permanenta a produsului, inovatiile aduse acestuia, reprezinta avantaje comparative pentru producator. Consumatorul modern a devenit mai sofisticat. In afara de pretul pe care il plateste pentru un produs sau serviciu si calitatea pe care o asteapta sa o primeasca pentru pretul platit, el este interesat de imaginea marcii pe care o foloseste.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategia de piata a hipermarketurilor Carrefour pe piata romaneasca

Cuprins

Introducere................................................4

Capitolul I. Mediul de marketing.................................6
1.1. Piata si comportamentul consumatorului............................6
1.2. Analiza interna a unei intreprinderi...........................13
1.3 Analiza mediului extern de marketing.........................15

Capitolul II. Rolul si locul strategiei de piata in cadrul politicii de marketing al firmei.......................................25
2.1 Activitatea de marketing a firmei care actioneaza pe piata mondiala............................................25
2.2 Fundamentarea strategiei de piata..............................27
2.3 Tipologia strategiilor de piata.......................30
2.4 Locul strategiei de piata in activitatea de marketing..............................35

Capitolul III. Dezvoltarea societatii Carrefour pe piata romaneasca.................................................37
3.1 Carrefour pe plan mondial.Scurt istoric Carrefour..................38
3.2. Carrefour in Romania....................................47
3.3 Mediul de marketing..................................57

Capitolul IV. Strategia de piata a hipermarketurilor Carrefour pe piata romaneasca...................................................65
4.5. Mixul de marketing.Analiza SWOT.........................65
4.2 Analiza alternativelor strategice la nivelul unitatii Carrefour........................79
4.3 Strategia de piata fundament in activitatea de marketing........................................83

Concluzii....................................87

Bibliografie.............................................90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategia de piata a hipermarketurilor Carrefour pe piata romaneasca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.