Strategia de produs Coca Cola

Trimisa la data: 2019-01-27
Materia: Marketing
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: lauriycka2020
CUPRINS


Introducere ............................................................................................
4
Lista notatiilor .........................................................................................
5
Lista figurilor ..........................................................................................
6
Lista tabelelor ..........................................................................................
7
Capitolul 1. Produsul in acceptiunea marketingului ..................................................
8
1.1. Produsul si ciclul de viata al produsului ...........................................................
8
1.2. Abordarea produsului din perspectiva marketingului ........................................
16
1.3. Strategii de produs. Metoda BCG ......................................................................
19
Capitolul 2. Criza economica ........................................................................................
31
2.1. Prezentarea conditiilor economice contemporane ............................................
31
2.2. Consecintele sociale ale crizei economice in Romania .....................................
33
Capitolul 3. Mixul de marketing al companiei Coca - Cola HBC Romania ..........................................................................................................................................

37
3.1. Istoricul Companiei Coca -Cola HBC Romania ...............................................
37
3.2. Gama de produse si ambalajele Companiei Coca -Cola HBC Romania ...........
39
3.3. Distributia Companiei Coca -Cola HBC Romania ...........................................
42
3.4. Pretul produselor comercializate de Compania Coca - Cola HBC Rominia .....
44
3.5. Activitatea promotionala si promovarea vanzarilor a Companiei Coca - Cola HBC Romania ..................................................................................................................

45
3.6. Concurenta Companiei Coca - Cola HBC Romania .........................................
48
Capitolul 4. Strategiile de produs ale companiei Coca - Cola HBC Romania ...........................................................................................................................................

50
4.1. Campanii si promotii desfasurate de compania Coca - Cola HBC Romania .......
51
4.2. Matricea BCG. Studiu de caz ............................................................................
55
4.3. Compania Coca-Cola HBC Romania si criza economica ..................................
57
Concluzii .................................................................................................
58
Anexe ..............................................................................................................................
60
Bibliografie .............................................................................................
63

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategia de produs Coca Cola

Lucrarea de fata intitulata "Strategia de produs si criza economica" are ca obiectiv principal de a analiza strategiile de produs folosite de compania Coca - Cola HBC Romania.

Lucrarea este structurata pe patru capitole, concluziile cu privire la studiul de caz efectuat si anexele aferente.

In primul capitol sunt prezentate abordari teoretice cu privire la produs, ciclul de viata al produsului si strategia de produsm unde este prezentata pe larg matricea BCG.

In cel de al doilea capitol am vorbit despre criza economica si urmarile acesteiam atit la nivel mondial cat si national.

Cel de al treilea capitol prezinta mixul de marketing al companiei Coca - Cola HBC Romania.

Al patrulea capitol contine studiul de caz, analiza strategiilor de produs a companiei Coca - Cola HBC Romania folosind matricea BCG.

In ultima parte a lucrarii am concluzionat ideile prezentate in cadrul studiului de caz, folosind analiza swot.

CAPITOLUL I

PRODUSUL IN ACCEPTIUNEA MARKETINGULUI

Inainte de aparitia analizei de piata, majoritatea companiilor se concentrau pe produse, angajand echipe de vanzatori pentru a impinge produsele pe si in piata, fara a lua in considerare nevoile reale ale pietei. O organizatie orientata spre nevoile pietei si ale clientilor mai intai determina dorintele potentialilor sai clienti si mai apoi construieste produsul sau serviciul. Teoria si practica marketingului sunt justificate prin convingerea conform careia clientii folosesc un produs/serviciu pentru ca au o nevoie, sau pentru ca produsul/serviciu aduce un presupus beneficiu.

In cadrul unei organizatii, marketingul este functia de creare, comunicare si livrare catre clienti a valorii produsului de baza al companiei sprijinind, astfel, vanzarea. Marketingul are o zona de actiune referitoare la produs si o zona de actiune referitoare la imagine. Marketingul de produs controleaza produsul de la concepere, lansare pana la faza de sfarsit de viata si, eventual, inlocuire cu un alt produs, controland produsul atat calitativ (modificari aduse de-a lungul duratei de viata in functie de informatiile din piata), cat si cantitativ - market share. Marketingul de imagine reprezinta acele activitati care creaza notorietatea produsului prin brand sau marca, folosind actiuni de publicitate.

Philip Kotler e de parere ca marketingul este acea functiune a firmei care identifica nevoi si dorinte inca nesatisfacute, le defineste ca atare si le masoara intensitatea si potentialul de profitabilitate, stabileste care sunt pietele-tinta pe care le poate servi cel mai bine organizatia, decide asupra produselor, serviciilor si programelor adecvate pentru servirea pietelor astfel selectate si le cere tuturor celor din organizatie sa se gandeasca la client si sa-l serveasca. Tot acesta afirma ca marketingul este acea activitate umana directionata spre satisfacerea nevoilor si dorintelor umane printr-un proces de schimb.

1.1. Produsul si ciclul de viata al produsului

Pentru intelegerea corecta a sintagmei "produs", este absolut necesara clarificarea termenului de produs. Vom face aceasta cu ajutorul teoriei sistemelor, privind produsul din doua....

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategia de produs Coca Cola". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.