Strategia guvernamentala pentru sustinerea imm-urilor - Organisme care vin in sprijinul IMM-urilor

Trimisa la data: 2010-05-28
Materia: Economie
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristi_B
Lucrare de licenta despre Strategia guvernamentala pentru sustinerea imm-urilor - Organisme care vin in sprijinul IMM-urilor
Intreprinderile mici si mijlocii au un impact major in economie contribuie cu 55-90 % la realizarea Produsul National Brut, sunt principalul furnizor de venituri la bugetele nationale si locale, reprezinta germenii viitoarelor intreprinderi mari, in tehnologie produc 75-85 % din innoirile tehnice si peste 50% din noile produse, servicii si tehnologii, in plan social ocupa 60-90 % din forta de munca din economie si creeaza noi locuri de munca, asigura posibilitatea implinirii profesionale si sociale a unei parti apreciabile a populatiei si politic intreprinzatorii reprezinta componenta principala a clasei de mijloc care asigura stabilitatea politica si economica a unei tari, materializandu-se printr-un scor financiar, respectiv country viste rating pozitiv, evaluat de Moody's in 2007.

Aceste elemente explica interesul tot mai accentuat pentru fenomenul intreprinderilor mici al oamenilor politici, care sunt chemati sa promoveze legi si masuri de sprijinire a dezvoltarii sectorului, precum si al cercetatorilor in management, sociologie, psihologie care vizeaza furnizarea unui fundament stiintific pentru deciziile politice in domeniu, perfectionarea activitatii intreprinderilor mici si a serviciilor de sprijin si consultanta pentru acestea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategia guvernamentala pentru sustinerea imm-urilor - Organisme care vin in sprijinul IMM-urilor

Cuprins

Introducere...........3

Capitolul I Notiuni introductive despre IMM-uri. Definitie. Evolutie............6
1.1 Definirea si importanta IMM-urilor.........6
1.2 Cadrul legal al IMM-urilor...........10
1.3. Formele de organizarea IMM -urilor..........18
1.4. Organizarea si functionarea IMM -urilor...........21

Capitolul II Sustinerea IMM -urilor.............25
2.1. Sustinerea legislativa la nivelul Uniunii Europene..........25
2.2 Sustinerea imm-urilor in Romania..........29
2.3. Organisme care vin in sprijinul IMM -urilor..........33

Capitolul III Programe guvernamentale pentru IMM..........39
3.1 Strategia guvernamentala pentru sustinerea IMM -urilor.........39
3.2 Lista programelor de finantare de la bugetul de stat pentru IMM -uri...........45

Capitolul IV Prezentarea principalelor programe guvernamentale......48
4.1. Programul privind cresterea competitivitatii in randul imm-urilor............48
4.2 Programul national 2005-2008 pentru femeile manager din sectorul IMM -urilor.........52

5. Capitolul V Concluzii si propuneri.........57

Bibliografie............61

Anexe............65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategia guvernamentala pentru sustinerea imm-urilor - Organisme care vin in sprijinul IMM-urilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.