Strategii comunicationale in discursul de relatii publice

Trimisa la data: 2013-04-17
Materia: Comunicare
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: boanga95
Lucrare de licenta despre Strategii comunicationale in discursul de relatii publice
Notiunea de discurs are o tripla determinatie : discursul este o activitate dialogica ( intentia bidirectionala este mereu prezenta, indiferent ca este explicita ca in argumentare, sau implicita ca in discutsul oratoric); discursul fiind produs in limba naturala are o componenta cognitiva, una afectiva si una sociala ( se refera la relatiile cu altii) si orice discurs este un semn complex ce pune in fata receptorului altceva decat pe sine. Argumentarea raspunde acestor exigente ale discursului si constituie nucleul unei investigatii ce urmareste trasarea conturului logicii discursive.

Logica discursiva porneste si de la ideea ca exista o varietate de concretizari discursive in care rationalitatea este asumata asupra unor forme bine determinate. Unele din aceste forme utilizeaza mai mult dimensiunea rationala manifestarilor exterioare ale individului, altele mai putin. Logica discursiva este interesata sa determine diferite operatii ce se pun in miscare atunci cand se construieste un discurs, de aceea, conceptul de operatie logico - discursiva este central in ceea ce priveste actul constructiei discursive. Operatia discursiva este o activitate centrata pe un dat care doreste sa obtina un rezultat care sa fie diferit de dat ( ansamblul cunostintelor pe care le avem intr-un domeniu).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategii comunicationale in discursul de relatii publice

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Discurs si argumentare.............................6
1.1 Strategii comunicationale si persuasiunea.......................6
1.2 Discursul argumentativ specific si efecte...............................8
1.3 Coerenta si activitate discursiva...............................10
1.4 Tehnici de argumentare in practica discursiva......................11
1.5 Tipuri de argumente................................14
1.6 Tendinte actuale in teoria argumentarii..........................18

Capitolul II. Discursul politic si legitimarea puterii........................................2
2.1 Natura ideologica a discursului politic......................21
2.2 Caracteristicile discursului politic............................23
2.3 Libertati si constrangeri ale discursului politic.....................................25

Capitolul III. Discursul politic, aspect logice si retorice..........................................30
3.1 Ordinea logica a discursului politic...............................30
3.2 Ordinea retorica a discursului politic....................................41

Concluzii.............................................93

Bibliografie...............................................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii comunicationale in discursul de relatii publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.