Strategii de cultivare a cartofului in diferite conditii de fertilizare fitotehnice

Trimisa la data: 2010-06-02
Materia: Agronomie
Pagini: 10
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Greta_C
Lucrare de licenta despre Strategii de cultivare a cartofului in diferite conditii de fertilizare fitotehnice
In prezent cultura cartofului se situeaza pe locul patru in lume cu 18 milioane de hectare si o productie de 260 milioane tone . Nivelul tehnic si productiile cele mai ridicate sunt concentrate in zonele temperate de pe glob , in tarile dezvoltate din punct de vedere economic ca : Olanda , Marea Britanie , SUA , Franta , Germania , unde productiile obisnuite sunt de 40-50 t/ha si aduc importante profituri.

In tara noastra cartoful patrunde in secolul al XVIII-lea si este semnalat pentru prima data in Transilvania . Un raport al tipografiei Blaj adresat guvernatorului provincial in anul 1772 , mentioneaza unul din primele manuale de indrumari intitulat "Instructiuni practice pentru cultura cartofului" , fiind redactat la Blaj in 1760.Principala cauza care a dus la introducerea cartofului in tara noastra a fost foametea din timpul domniilor lui Constantin Mavrocordat si Caragea Voda . Desi evolutia acestei culturi in Romania nu a fost spectaculoasa , productiile obtinute nu au fost la nivelul altor tari , a fost si este totusi cea mai rentabila dintre culturile de camp .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategii de cultivare a cartofului in diferite conditii de fertilizare fitotehnice

Cuprins

Importanta si raspandirea cartofului in lume si in Romania.......3
Partea I Conditiile naturale social-economice si tehnologice de realizare a culturii cartofului in zona inchisa a depresiunii Brasovului........7
1.1.Date despre zona in care se afla ICPC Brasov .....7
1.2.Cerintele culturii cartofului fata de factorii ecologici.........18
1.3.Tehnologia de cultivare a cartofului........23

Partea a II-a Experimentari privind eficienta fertilizarii in diferite conditii fitotehnice............34
2.1. Stadiul actual al cercetarilor referitoare la fertilizarea cartofului..........34
2.2.Scopul, obiectivele si metodica experimentarilor........36
2.3.Conditiile ecologice din anul experimentarii........43
2.4 Valorificaraea rezultatelor.........44
2.5. Sinteza rezultatelor de productie.......46
2.6.Analiza economica........48

Concluzii si propuneri..........52

Bibliografie............54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii de cultivare a cartofului in diferite conditii de fertilizare fitotehnice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.