Strategii de fundamentare si finantare a cheltuielilor la o institutie din administratia publica locala

Trimisa la data: 2010-06-18
Materia: Administratie Publica
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_S
Lucrare de licenta despre Strategii de fundamentare si finantare a cheltuielilor la o institutie din administratia publica locala
Metoda evaluarii directe presupune efectuarea unor calcule pentru fiecare sursa de venit si fiecare categorie de cheltuieli. Evaluarea acestora se face in stransa legatura cu nivelul produsului intern brut, a cursului de schimb si a ratei inflatiei din anul de baza si a previziunilor pentru anul pentru care se realizeaza bugetul. In acest scop se iau in calcul executia preliminata a bugetului pe anul in curs si previziunile in domeniul economic si social pentru anul bugetar urmator.

La venituri estimarile valorilor pentru perioada urmatoare se fac folosindu-se nivelul acestora din anul de baza la care se aplica corectiile impuse de legislatia in domeniu ce urmeaza sa-si produca efectele in anul urmator.La cheltuieli, fundamentarea are in vedere pe de o parte, evaluarea corecta a costurilor ocazionate de desfasurarea in bune conditii a activitatilor, iar pe de alta parte, respectarea conditiilor de echilibru financiar, sau incadrarea intr-un deficit bugetar sustenabil . Metoda evaluarii directe, desi este considerata a fi mai aproape de realitate, totusi nu asigura o dimensionare riguroasa a veniturilor si cheltuielilor, impunandu-se rectificari ale acestora in timpul executiei veniturilor si cheltuielilor publice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategii de fundamentare si finantare a cheltuielilor la o institutie din administratia publica locala

Lucrare de licenta despre Strategii de fundamentare si finantare a cheltuielilor la o institutie din administratia publica locala
Cuprins

1. Organizarea administratiei publice locale in Romania.........3
1.1 Locul administratiei publice locale in sistemul institutional din Romania.............3
1.2 Organizarea institutiilor din administratia publica locala......8
1.3 Functionalitatea unei institutii de administratie publica locala................13

2. Fundamentarea cheltuielilor la institutiile din administratia publica...............20
2.1 Sistemul,rolul si continutul cheltuielilor bugetare............20
2.2 Metode de evaluare a cheltuielilor bugetare..............23
2.3 Metodologia utilizata in fundamentarea indicatorilor de cheltuieli inscrisi in bugetele locale..........25

3. Finantarea cheltuielilor la institutiile din administratia publica................47
3.1 Surse de finantare a cheltuielilor............47
3.2 Metode si tehnici privind finantarea din bugetele locale.........53
3.3 Proceduri si operatiuni generate de finantarea de catre consiliul judetean............60
3.4 Analiza finantarii cheltuielilor la o unitate administrativ-teritoriala.............65

Concluzii si propuneri.............74

Bibliografie...........80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii de fundamentare si finantare a cheltuielilor la o institutie din administratia publica locala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.