Strategii de pret - analiza comparativa

Trimisa la data: 2014-05-12
Materia: Marketing
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: roxanaioana
Lucrare de licenta despre Strategii de pret - analiza comparativa
Pentru a atinge un nivel ridicat de eficienta compania isi stabileste obiective si strategii pe care le urmareste constant si le adapteaza la mediul de marketing. Scopul sau este maximizarea profitului. In acest scop, in urma analizei mediului de marketing se realizeaza urmarirea unei strategii de marketing adecvate. Rolul marketingului strategic este sa identifice alternative de abordare a pietei intr-un context economic din ce in ce mai dinamic si sa ofere optiuni strategice, care stau la baza deciziilor companiei.

Marketingul strategic se refera la un orizont mai larg de timp, de cel putin trei ani, si implica o viziune care da directia si obiectivele pentru sub-strategii intermediare ale companiei. Identificarea optiunilor si stabilirea strategiei de marketing se bazeaza pe o analiza profunda a mediului extern in care activeaza sau va activa in viitor compania si a factorilor interni ce pot influenta evolutia sa. Dinamismul evolutiei economiei de piata aduce instrumente de masurare si control a performantelor intreprinderii pentru analiza situatiilor strategice. Managerii trebuie sa isi reaminteasca permanent ca strategia se refera la viziunea asupra intregii intreprinderi.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategii de pret - analiza comparativa

Cuprins

Introducere...........................................4

Capitolul I. Analiza contextului economico-social........................5
1.1. Particularitati ale mediului de afaceri in Romania................................5
1.2. Importanta raportarii afacerilor la piata................................8

Capitolul II. Strategia de pret - abordare teoretica................................17
2.1 Pretul ca element al mixului de marketing................................19
2.2 Variante strategice pret................................22
2.3 Relatia pret- segmentare, pozitionare pe piata................................24

Capitolul III. Strategia de pret - abordare practica.CARREFOUR VS. MEGA IMAGE................................28
3.1 Analiza pietei specifice................................28
3.2 Prezentare generale: MEGA IMAGE VS. CARREFOUR................................31
3.3 Analiza comparativa a politiicii de pret................................32

Concluzii................................39

Bibliografie................................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii de pret - analiza comparativa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.