Strategii de reforma asupra personalului din administratia publica

Trimisa la data: 2010-06-16 Materia: Administratie Publica Pagini: 67 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ana_Sa
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Strategii de reforma asupra personalului din administratia publica
Subordonata guvernului, administratia poseda o anumita autonomie, al carei grad este variabil dupa epoci, natiuni, regimuri. Dar, administratia exercita o anumita influenta asupra guvernului, sugerandu-i anumite atitudini. Astfel, administratia are putere, deoarece ea insasi este o putere. Exista chiar o tendinta a administratiei de a deveni independenta fata de puterea politica, de a nesocoti autoritatea acesteia.

Guvernul, dintotdeauna si in toate tarile, a fost preocupat de a tine in mana administratia, de a se proteja impotriva nesupunerii si a fortei excesive a functionarilor. De aceea, si-a rezervat mijloace de actiune, el fiind cel care-i numeste, avanseaza si revoca pe functionarii superiori, exercita puterea ierarhica si puterea disciplinara. Functionarii profita de avantajele atasate functiei si doresc ca ele sa se reflecte in aceasta. Dar administratia nu exercita activitatea sa in propriul sau interes economic si nici in interesul agentilor sai. Ea este destinata, in toate tarile moderne rezolvarii treburilor politice, este legata de sistemul statal si trebuie sa actioneze pentru binele comun, fiind investita cu autoritate, dar, in acelasi timp, ea trebuie sa colaboreze cu publicul.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Strategii de reforma asupra personalului din administratia publica

Lucrare de licenta despre Strategii de reforma asupra personalului din administratia publica
Cuprins

Capitolul I Rolul dezvoltarii unei strategii de reforma in administratia publica...............4
I.1. Concepte strategice.........4
I.2. Dimensiuni manageriale ale strategiei..........9
I.3. Tendinte ale strategiei de reforma in Administratia Publica din Romania.............12
I.4. Necesitatea reformei...........13

Capitolul II Managementul institutiei publice...........17
II.1. Nevoia unei strategii de resurse umane in administratia publica locala............17
II.2. Politica de personal.........19

Capitolul III Strategia reformei in motivarea si definirea posturilor in institutia publica..............25
III.1. Forme de motivare.........25
III.2. Analiza postului.........26
III.3. Pregatirea profesionala a functionarilor publici.......33

Capitolul IV Studiu de caz: plan strategic de dezvoltare privind politica de personal in Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3, Bucuresti............35
IV.1. Situatia actuala a Serviciului Resurse Umane/ Salarizare din cadrul Directiei Impozite si Taxe Locale Sector 3, Bucuresti - analiza diagnostic.........35
IV.2. Obiective generale si specifice pentru o noua strategie in managementul resurselor umane din cadrul Directiei Impozite si Taxe Locale Sector 3, Bucuresti............43
IV.3. Metode si instrumente de atingere a obiectivelor.......46
IV.4. Resurse necesare si disponibile...........46
IV.5. Riscuri pentru implementarea strategiei..........50
IV.5. Metodologia de implementare.........57
IV.6. Evaluarea implementarii strategiei..........64

Rezultate si concluzii..........65

Bibliografie.........67
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii de reforma asupra personalului din administratia publica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.