Strategii de utilizare a liantilor in pictura pe diferite suporturi

Trimisa la data: 2009-05-12
Materia: Arte
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: carmen_pop
Lucrare de licenta despre Strategii de utilizare a liantilor in pictura pe diferite suporturi
Acuarela si tempera realizate pe suporturi din pergament sau hartie sunt folosite doar pentru imagini sau ornamente de mici dimensiuni. Culorile se astern, ca si in fresca, pornind de la suportul alb spre tonuri mai inchise. Culoarea este mata, dar transparenta, in acreasta tehnica putandu-se realiza viziunile cele mai vaporoase. Pentru a obtine un colorit mai dens si opac, miniaturistii medievali au adaugat apei pentru acuarela putin clei, tehnica devenind guasa.

Farmecul acuarelei a fost exploatat cu succes de catre peisagistii secolului al XIX - lea, care au reusit sa creeze imagini pline de atmosfera. Acuarela favorizeaza o viziune eminamente coloristica, din care se exclud elementele liniare. In acasta tehnica se pot exploata si efectele obtinute prin difuzia culorilor, ca si in tehnica al fresco, in acuarela elaborarile sunt limitate. Cu toate acestea, acuarela este des folosita de catre desenatori pentru a anima suprafete ramase albe.

Pictura in tempera pe lemn, panza sau carton, impusa inca din Evul Mediu, se caracterizeaza prin dizolvarea culorilor (pigmentilor) in dispersii apoase de clei de oase, de peste sau de guma arabica, amestecat cu albus sau galbenus de ou, cu miere de albne si terebentina sau alte substante organice cu rol de liant. Mai modern se utilizeaza culorile acrilice, in care rolul de liant il joaca polimerii acrilici de sinteza.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategii de utilizare a liantilor in pictura pe diferite suporturi

Lucrare de licenta despre Strategii de utilizare a liantilor in pictura pe diferite suporturi
Cuprins

CAPITOLUL 1. STRATIGRAFIA OPEREI DE ARTA ................................................. 4
1.1. SUPORTURI ................................................. 5
1.1.1. SUPORTURI RIGIDE ................................................. 6
1.1.2. SUPORTURI SEMIRIGIDE ................................................. 7
1.1.3. SUPORTURI FLEXIBILE ................................................. 7
1.2. PREPARATIA ................................................. 8
1.3. PELICULA DE CULOARE ................................................. 10
1.4. STRAT PROTECTOR SAU VERNIS ................................................. 10

CAPITOLUL 2. TEHNICI DE LUCRU FOLOSITE PE SUPORTURI DE LEMN, PANZA SI CARTON ................................................. 12

CAPITOLUL 3. LIANTUL IN PICTURA DE SEVALET ................................................. 15
3.1. DEFINITII ALE LIANTULUI ................................................. 15
3.2. ASPECTE GENERALE, SCURT ISTORIC SI COMPOZITIA LIANTILOR ................................................. 16
3.3. CLASIFICARE ................................................. 19

CAPITOLUL 4. ELEMENTE CARACTERISTICE SI METODE DE UTILIZARE SI IDENTIFICARE A LIANTILOR ................................................. 23
4.1.PRELEVAREA PROBELOR PENTRU IDENTIFICAREA LIANTILOR ................................................. 25
4.2.IDENTIFICAREA CHIMICO-ANALITICA A LIANTILOR PROTEICI ................................................. 29
4.3.IDENTIFICAREA LIANTILOR LIPIDICI ................................................. 32

CAPITOLUL 5. TEHNICI UTILIZATE IN IDENTIFICAREA LIANTILOR DIN MATERIALELE PICTURALE ................................................. 33

CONCLUZII ................................................. 35
BIBLIOGRAFIE ................................................. 38

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii de utilizare a liantilor in pictura pe diferite suporturi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.