Strategii si tehnici folosite in cazul negocierilor si al vanzarilor

Trimisa la data: 2009-04-20
Materia: Comert
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_B
Lucrare de licenta despre Strategii si tehnici folosite in cazul negocierilor si al vanzarilor
Intr-o comunicare persuasiva, valoarea cuvintelor pe care le rostim reprezinta cam cincisprezece la suta din mesajul de ansamblu. Semnalele vocale, inclusiv ritmul vorbirii, tonul, timbrul, volumul si accentele, sunt evaluate la aproximativ treizeci si cinci la suta. Fiziologia, inclusiv expresiile faciale, postura, miscarile trupului si contactele vizuale, ar acoperi cam cincizeci la suta. Nu putem stabili procentaje exacte pentru fiecare dintre aceste trei categorii. Acesta este unul dintre motivele pentru care persuasiunea este o arta, nu o stiinta exacta.

Procesul de persuasiune presupune si o anume pregatire, care cuprinde colectarea de informatii, pregatirea mesajului si " intrarea in functiune". Persuasiunea este data de orice forma de comunicare sau actiune care indeplineste, cumulativ, urmatoarele doua conditii: respecta criteriile interlocutorului si ofera interlocutorului mai mult de o optiune din care sa aleaga. Persuasiunea este procesul prin care tu convingi interlocutorul sa faca ceva. Este o activitate umana care decurge natural. Fiecare dintre noi convingem sau influentam mai mult sau mai putin, asa cum fiecare dintre noi comunicam mai intens sau mai superficial.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategii si tehnici folosite in cazul negocierilor si al vanzarilor

Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I. Persuasiunea. Notiuni generale............................6
1.1. Fenomenul persuasiunii.......................................6
1.2. Etapele persuasiunii.....................................8
1.3. Conditinarea psihologica a persuasiunii........................17

Capitolul II. Strategii, tactici si tehnici folosite in negocieri si vanzari..................................................21
2.1. Strategii de negociere si vanzare............................21
2.2. Tactici de negociere...............................32
2.3. Tehnici de negociere. Tehnici de vanzare............................................40

Capitolul III. Tehnici si persuasiune folosite in cadrul negocierilor si vanzarilor....................................................50
3.1. Comunicarea ca fundament al persuasiunii........................50
3.2. Folosirea tehnicilor de persuasiune in negociere.......................................67
3.3. Tehnici de persuasiune in cadrul marketingului..................75

Capitolul IV. Studiu de caz......................................81

Concluzii..................................................92

Bibliografie....................................................96

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategii si tehnici folosite in cazul negocierilor si al vanzarilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.