Strategiile de pret in cadrul unei companii

Trimisa la data: 2010-05-25
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cosmin_D
Lucrare de licenta despre Strategiile de pret in cadrul unei companii
Primul model teoretic de sistem economic a fost abordat de catre Adam Smith si este cunoscut sub numele de sistem economic liberal sau de piata, de asemenea el fiind cel care a pus bazele modelului teoretic al economiei de piata. In cadrul acestui sistem fortele naturale ale pietei, mana invizibila, sunt cele care stabilesc modalitatile de actiune pentru a gasi solutii problemei fundamentale si atenuarii raritatii, fara nici un fel de interventie din partea statului, monopolurilor si altor centre de forta institutionalizate.

Michel Didier spunea ca partizaniii economiei de piata invoca deseori teoria miinii invizibile, care consta in faptul ca daca fiecare isi urmareste propriul interes in cadrul pietelor libere, atunci suma comportamentelor individuale conduce la echilibrul economiei. Cu toate acestea M.Didier considera ca aceasta teorie este valabila doar daca indeplineste urmatoarele trei conditii: 1) fiecare consumator trebuie sa cunoasca in fiecare moment ansamblul ofertei care i se face, adica toate modurile posibile de utilizare ale timpului si banilor sai si este capabil sa isi alcatuiasca un clasament al preferintelor;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategiile de pret in cadrul unei companii

Lucrare de licenta despre Strategiile de pret in cadrul unei companii
Cuprins

Introducere...........................2

Capitolul I Sistemul economiei de piata
Trasaturile economiei de piata.................4
Mecanismul concurential........................13
Rolul pietei...................................18

Capitolul II Pretul - concept controversat
2.1. Teoria obiectiva a pretului..............................25
2.2. Teoria subiectiva a valorii si a pretului................32
2.3. Teoria mixta a formarii preturilor.......................35

Capitolul III Formarea preturilor pe diverse piete
3.1. Pretul de echilibru.......................44
3.2. Pretul de monopol.........................47
3.3. Pretul de oligopol........................55

Capitolul IV Strategii de pret
4.1. Submixul de marketing.....................55
4.2. Variante strategice de pret...............59
4.3. Corelatiile dintre politica de pret si submixurile de marketing............73

Capitolul V Sudiu de caz - pretul produselor Microsoft Windows si Internet Explorer..................76

Bibliografie...................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategiile de pret in cadrul unei companii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.