Strategiile matrimoniale si indentitate la aromanii gramusteni

Trimisa la data: 2010-08-23
Materia: Sociologie
Pagini: 121
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_H
Lucrare de licenta despre Strategiile matrimoniale si indentitate la aromanii gramusteni
Casatoria este un fenomen social complex care presupune atat o dimensiune rituala cat si una economica. Dimensiunea rituala a casatoriei are un dublu sens: este, pe de o parte, forma de obtinere a legitimitatii sociale prin anuntarea acestui tip de legatura in public, iar pe de alta parte este un rit de trecere. Ralph Linton considera ca, in mai multe societati, a deveni membru deplin in categoria adultilor vine odata cu casatoria si nu cu pubertatea. Nunta nu marcheaza numai gasirea unei noi unitati familiale conjugale si stabilirea unor noi relatii intre rudele partilor implicate, dar este si un rit de trecere al sistemului varsta-sex.

Ceremoniile de casatorie , ca si alte feluri de ceremonii, contin de obicei un anumit tip de ritual in care se manipuleaza valori simbolice.Dimensiunea economica este o implicatie a faptului ca "cele mai multe societati privesc mariajul ca pe un contract legal intre indivizii implicati, cat si intre familiile lor" (Ralph Linton, 1936, apud William S.Sthepens, 1964, p.207). Cand implica proprietate pe langa drepturile si obligatiile mutuale, aceste contracte devin mai constrangatoare. Modalitatilor de transferare a bunurilor care, de cele mai multe ori, insotesc casatoria li s-au acordat o atentie deosebita. Finantele matrimoniale implicate pot fi clasificate astfel:
Pretul miresei: plati catre familia miresei sau alte rude de catre cea a mirelui.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Strategiile matrimoniale si indentitate la aromanii gramusteni

Lucrare de licenta despre Strategiile matrimoniale si indentitate la aromanii gramusteni
Cuprins

Introducere...............3

Capitolul I. Casatorie si familie..........6

Capitolul II. Despre identitate............34

Capitolul III. Aromanii................53

Capitolul IV. Obiective si metodologie............76

Capitolul V. Strategii matrimoniale si identitate............80

Concluzii................110

Anexa. Grila de interviu..............113

Bibliografie................117

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Strategiile matrimoniale si indentitate la aromanii gramusteni". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.