Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare

Trimisa la data: 2009-11-08
Materia: Contabilitate
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_Gh
Lucrare de licenta despre Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare
Cheltuielile, veniturile si rezultatele finale sunt categorii economice esentiale ce reprezinta sinteza proceselor economice desfasurate in cadrul oricarei intreprinderi.Exista intre aceste 3 categorii economice legaturi reciproc obiective ce actioneaza ca un factor hotarator al organizarii si realizarii contabilitatii financiare.Cheltuielile de exploatare ale unei intreprinderi (firme) sunt date de sumele sau valorile platite sau de platit pentru: consumurile de bunuri materiale, plata lucrarilor executate si serviciilor prestate de terti, cheltuielilor cu personalul angajat, plata unor obligatii legale sau contractuale si alte cheltuieli sau plati efectuate.

Pentru determinarea rezultatului exercitiului in cadrul cheltuielilor se mai cuprind: amortizarea si provizioanele constituite precum si valorile contabile a activelor cedate, distruse sau disparute. Contabilitatea financiara a cheltuielilor si veniturilor este organizata avand la baza conceptia dualista, unde cheltuielile sunt urmarite pe feluri de cheltuieli, pe activitatile care le ocazioneaza, respectiv dupa continutul lor economic. care constituie criteriul de clasificare a acestora.Dupa natura activitatilor care le ocazioneaza cheltuielile se impart in cheltuieli de exploatare, cheltuieli financiare, cheltuieli exceptionale, cu amortizarea si provizioanele, cheltuieli cu impozitul pe profit.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare

Lucrare de licenta despre Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare
Cuprins

Introducere.................................3

Capitolul I Urmarirea si controlul cheltuielilor si
veniturilorurilor de exploatare prin prisma aprecierii performantelor globale.......................3
1.1 Cheltuieli si venituri de exploatare - definire si continut...............................10

Capitolul II. Contabilitatea cheltuielilor si veniturilor din exploatare...........................................21
2.1 Contabilitatea cheltuielilor de exploatare.......................21
2.2 Contabilitatea veniturilor de exploatare......................48
2.3. Rezultatul activitatii de exploatare.......................53

Capitolul III. Urmarirea si controlul cheltuielilor si veniturilor pe destinatii..........................................55
3.1 Scurt istoric al forajului....................................55
3.2. Descrierea si analiza activitatii de exploatare.................55
3.3 Organizarea contabilitatii de gestiune in cadrul SC PETROVEST SA.......................................59
3.4. Repartizarea cheltuielilor in contabilitatea de gestiune.............................61

Capitolul IV. Propuneri si concluzii................................73

Bibliografie............................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.