Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare

Trimisa la data: 2009-11-08 Materia: Contabilitate Pagini: 78 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Tatiana_Gh
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare
Cheltuielile, veniturile si rezultatele finale sunt categorii economice esentiale ce reprezinta sinteza proceselor economice desfasurate in cadrul oricarei intreprinderi.Exista intre aceste 3 categorii economice legaturi reciproc obiective ce actioneaza ca un factor hotarator al organizarii si realizarii contabilitatii financiare.Cheltuielile de exploatare ale unei intreprinderi (firme) sunt date de sumele sau valorile platite sau de platit pentru: consumurile de bunuri materiale, plata lucrarilor executate si serviciilor prestate de terti, cheltuielilor cu personalul angajat, plata unor obligatii legale sau contractuale si alte cheltuieli sau plati efectuate.

Pentru determinarea rezultatului exercitiului in cadrul cheltuielilor se mai cuprind: amortizarea si provizioanele constituite precum si valorile contabile a activelor cedate, distruse sau disparute. Contabilitatea financiara a cheltuielilor si veniturilor este organizata avand la baza conceptia dualista, unde cheltuielile sunt urmarite pe feluri de cheltuieli, pe activitatile care le ocazioneaza, respectiv dupa continutul lor economic. care constituie criteriul de clasificare a acestora.Dupa natura activitatilor care le ocazioneaza cheltuielile se impart in cheltuieli de exploatare, cheltuieli financiare, cheltuieli exceptionale, cu amortizarea si provizioanele, cheltuieli cu impozitul pe profit.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare

Lucrare de licenta despre Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare
Cuprins

Introducere.................................3

Capitolul I Urmarirea si controlul cheltuielilor si
veniturilorurilor de exploatare prin prisma aprecierii performantelor globale.......................3
1.1 Cheltuieli si venituri de exploatare - definire si continut...............................10

Capitolul II. Contabilitatea cheltuielilor si veniturilor din exploatare...........................................21
2.1 Contabilitatea cheltuielilor de exploatare.......................21
2.2 Contabilitatea veniturilor de exploatare......................48
2.3. Rezultatul activitatii de exploatare.......................53

Capitolul III. Urmarirea si controlul cheltuielilor si veniturilor pe destinatii..........................................55
3.1 Scurt istoric al forajului....................................55
3.2. Descrierea si analiza activitatii de exploatare.................55
3.3 Organizarea contabilitatii de gestiune in cadrul SC PETROVEST SA.......................................59
3.4. Repartizarea cheltuielilor in contabilitatea de gestiune.............................61

Capitolul IV. Propuneri si concluzii................................73

Bibliografie............................................76
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Structura cheltuielilor si veniturilor aferente activitatii de exploatare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.