Structura si dinamica datoriilor fiscale la o firma

Trimisa la data: 2010-09-12
Materia: Economie
Pagini: 79
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Carmen_P
Lucrare de licenta despre Structura si dinamica datoriilor fiscale la o firma
In perioada comunista (1945-1989) a tarii noastre se desprind trei caracteristici de baza ale fiscalitatii:
Urmarirea lichidarii ramasitelor oranduirii precedente, cea capitalista si cu ajutorul impozitelor si taxelor aplicate paturii micilor meseriasi si comercianti si a liber-profesionistilor care mai ramasesera in activitate dupa actul nationalizarii din 1948.Impozitarea a lovit numai veniturile aferente care nu apartineau statului ( cooperativele de toate felurile, organizatiile obstesti, ucenicii meseriasi, e. t. c.), iar in ceea ce priveste impozitul pe salariile angajatilor, incepand cu 1997, prin plata acestuia de catre intreprinderi si insusirea de catre salariati a salariului net, s-a incercat acreditare ideii false, ca acestia nu ar mai fi platit acest impozit.

Sistemul fiscal nu a jucat un rol activ in cadrul politicii fiscale si, la randul ei, nici in angrenajul sistemului economic centralizat planificat.Nivelul de trai cvasi-general scazut al populatiei, care a fost nevoita sa suporte mari investitii in proiecte neviabile, demonstreaza ca in realitate, populatia activa a fost supusa in perioada analizata, la o "impozitare" de o factura cu totul originala pentru a doua jumatate de secol XX.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Structura si dinamica datoriilor fiscale la o firma

Cuprins


Capitolul I Consideratii introductive.............3

Capitolul II SC " Spicul " SA - baza de studiu privind reglementarea, calculul si contabilizarea unor impozite si taxe datorate bugetului de stat.............13

Capitolul III Delimitari si structuri privind datorile fiscale.........20

Capitolul IV Reglementarea, calculul si contabilizare impozitelor
directe..............28

Capitolul V Reglementarea, calculul si contabilizare impozitelor indirecte.............55

Capitolul VI Analiza economico - financiara privind datoria fata de bugetul de stat............72

Bibliografie..............78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Structura si dinamica datoriilor fiscale la o firma". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.