Studierea complexa a proprietatilor fizice a unor substante feromagnetice

Trimisa la data: 2015-01-10 Materia: Fizica Pagini: 30 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: catana.inga
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Studierea complexa a proprietatilor fizice a unor substante feromagnetice
Caracteristicile magnetice ale substantei, in cel mai mare raport, formal sint analogice caracteristicilor lor dielectrice. Polarizarea magnetica prin inductie este analogica polarizarii dielectrice prin inductie.Exista atomi si molecule cu dipoli magnetici stationari la fel, ca si atomi si molecule cu dipoli electrici stationari. Un sir de materiale poseda o magnetizare spontana la fel ,ca unele substante, care poseda polarizare spontana( moment electric spontan). Aceste si multe alte proprietati coincidente, permit sa facem o analogie naturala la cercetarea fenomenelor dielectrice si magnetice ale substantelor.

Este necesar,insa, sa notam o deosebire importanta intre proprietatile electrice si magnetice ale substantelor. Exista sarcini electrice individuale ,,monopoli,, de un singur sens; ele pot fi sau pozitive sau negative.,,Monopoli,, magnetici corespunzatori nu exista; toate cimpurile magnetice sint create de curenti inchisi.Cu toate ca in fizica elementara de obicei se vorbeste de polii magnetici si se cnsidera , ca liniile de intensitate magnetica H aaŚ pornesc din acesti poli, insa acesta se face numai atunci , cind nu este de dorit de introdus in cercetare notiunea de vector al magnetizarii J aaŚ=M aaŚ.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Studierea complexa a proprietatilor fizice a unor substante feromagnetice

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Proprietati magnetice ale substantelor.............................................6
1. Clasificarea substantelor dupa proprietatile magnetice...........8
2. Teoria clasica a diamagneticilor, feromagneticilor..............8
2.1. Teoria clasica a diamagnetismului.....................8
2.2. Teoria clasica a paramagneticilor......................10
2.3. Teoria clasica a feromagneticilor.........................12
Ass3.T eoria cuantica a ubstantelor diamagnetice, paramagnetice si feromagneticeA.......................14
3.1. Teoria cuantica a diamagneticilor.........................15
3.2. Teoria cuantica a paramagnetismului........................18
3.3. Teoria cuantica a feromagnetismului.........................20

Capitolul II. Metodele experimentale de determinare a permiabilitatii relatice a unei substante feromagnetice..................23
1. Determinarea permiabilitatii relatice dupa metoda Puntea lui Maxwell si Puntii lui Witson...................................23
2. Determianrea permiabilitatii magnetice relative prin metoda circuitului in serie - bobina, ampermetrul, surse de curent-bas.............................25

Capitolul III. Analiza rezultatelor experimentale........28
1. Determianrea permiabilitatii relatice pentru diferite materiale....28
2. Curba de magentizare...........................30

Concluzii......................30

BIBLIOGRAFIE..................................30
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studierea complexa a proprietatilor fizice a unor substante feromagnetice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.