Studierea succesiunii din perspectiva dreptului roman

Trimisa la data: 2010-05-21
Materia: Drept
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alina_D
Lucrare de licenta despre Studierea succesiunii din perspectiva dreptului roman
Actele juridice pot fi afectate de 3 modalitati: dies, condicio si modus. Asa zisele actes legitimi nu ingaduie astfel de modalitati. Instituirea de herede nu putea comporta nici ea toate aceste modalitati din cauza formei testamentului calatis comitiis si in procinctu.Poporul ordona fara nici o restrictie posibilitatea unei modalitati, luand nastere o data cu tablitele testamentului per aes at libram. Totusi, heredis institutio deci si testamentul nu poate fi afectat nici atunci de toate aceste trei modalitati.

Modalitatea nu poate fi afectata de un termen, fie acesta suspensiv cum ar fi de exemplu: die dies a que, fie rezolutiv-extintiv: ad diem dies ad quem. Hereditas ex dievel ad diem non recte datur intr-adevar, un termen ar fi in contradictie cu principiile mostenirii.Termenul cert (dies certus) este acela care se va intampla intr-un spatiu de timp fix in care se poate calcula dinainte in mod hotarat. Termenul cert poate afecta instituirea in doua moduri: sau instituirea e facuta ex certo die, adica dupa un oarecare timp, sau este facuta ad certum die, adica pentru un timp. Intr-adevar pentru a se mentine validitatea unor astfel de clauze se incalca regula: ,,Nemo partim testatus, partim intestatusdecedere potest''. Astfel se considera termenul cert ca nescris si se da instituirii efectul unei instituiri pure si simple.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studierea succesiunii din perspectiva dreptului roman

Lucrare de licenta despre Studierea succesiunii din perspectiva dreptului roman
Cuprins

Capitolul I Generalitati..............3

Capitolul II Succesiunea testamentara..............10

Capitolul III Succesiunea ab intestat.............32

Capitolul IV Succesiunea deferita contra testamentului.........44

Capitolul V Dobandirea mostenirii.............51

Capitolul VI Sanctiunea mostenirii...........62

Capitolul VII Concluzii...............66

Bibliografie...........69
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studierea succesiunii din perspectiva dreptului roman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.