Studii si cercetari pe modele privind poluarea solului cu pesticide

Trimisa la data: 2010-03-20
Materia: Agronomie
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_B
Lucrare de licenta despre Studii si cercetari pe modele privind poluarea solului cu pesticide
De obicei drumul gunoiului se sfarseste la periferia orasului , in gropi existente sau pe locuri virane unde se acumuleaza in mase sordide , inevitabile . In decursul anilor , dupa ce a uratit peisajul , a poluat aerul si apele subterane , putrefactia holdei de gunoi se sfarseste .Ramane un amestec de reziduuri care impiedica utilizarea solului .
Concluzionam ca pentru volumele anuale de gunoaie si in conditiile crizei de terenuri din zonele urbane , aceasta evacuare rudimentara nu se mai poate considera satisfacatoare.In tarile straine inca din secolul trecut (1870) s-a introdus incinerarea gunoaielor cu valorificarea partiala a caldurii pentru producerea de abur si curent electric.

Depozitarea controlata a gunoaielor , cu asigurarea conditiilor de fermentare aeroba , permit transformarea lor in conditii igienice , intr-un compost stabil , utilizabil ca amendament in agricultura .Analizele tehnico - economice au stabilit ca aceasta este metoda optima pentru reziduurile colectate din asezari mici si mijlocii . Compostarea permite diferite niveluri de amenajare tehnica , de la simpla depozitare controlata pana la instalatii perfectionate , de mare productivitate , in care se realizeaza prelucrarea mecanica si fermentarea intensiva la flux continuu , iar compostul obtinut este comercializabil.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studii si cercetari pe modele privind poluarea solului cu pesticide

Cuprins

Notiuni introductive...........3
Relatia om - mediu............3
Elemente componente ale mediului inconjurator..........5
Solul.............6
Formarea si compozitia solului..........6
Poluarea solului..........11
Fenomenul poluarii.......11
Poluarea cu reziduuri..........14
Surse de poluare a solului.......17
Poluarea cu pesticide..........16
Poluarea cu petrol............18
Poluarea cu ingrasaminte......19
Poluarea cu metale grele..........22
Monitorizarea solului..........23
Monitoringul integrat al solului..........23
Agrement si poluare..........25
Autoepurarea in sol..........25
Eroziunea..............25
Gunoaiele orasenesti.........26
Studii asupra calitatii solului............28
Norme de protectia mediului la utilizarea namolurilor de epurare in agricultura...............28
Studii si cercetari pe modele privind absorbtia, degradarea si migrarea pesticidelor in sol............39

Bibliografie............41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studii si cercetari pe modele privind poluarea solului cu pesticide". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.