Studiu analitic privind canditatura prezidentiala coruptia - complicitatea si tratamentul sanctionar

Trimisa la data: 2010-08-29
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_P
Lucrare de licenta despre Studiu analitic privind canditatura prezidentiala coruptia, complicitatea si tratamentul sanctionar
Complicitatea este si la infractiuni de obicei. Deoarece pentru savarsirea infractiunii de obicei legea impune cerinta repetabilitatii faptei din partea autorului, s-a pus, in literatura si practica, problema daca, pentru a se realiza complicitatea materiala, activitatea de inlesnire trebuie sa aiba, la randul sau, caracter repetat, ca si aceea a autorului, sau este suficient sa se savarseasca o singura actiune de inlesnire a faptei.

Intr-o prima opinie, se poate aprecia ca, daca a savarsit un numar suficient de actiuni care invedereaza obisnuinta si infractiunea de obicei s-a realizat, este suficient din partea complicelui pentru ca el sa raspunda penal62.Se poate aprecia ca, din moment ce fapta savarsita este infractiune, iar complicele a avut acesta reprezentare, ajutorul prestat capata relevanta penela, fara sa fie necesara repetabilitatea actului de inlesnire.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu analitic privind canditatura prezidentiala coruptia - complicitatea si tratamentul sanctionar

Lucrare de licenta despre Studiu analitic privind canditatura prezidentiala coruptia, complicitatea si tratamentul sanctionar
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale.......3
Sectiunea 1 Referinte istorice..........3
Sectiunea 2 Participatia penala - definitie, conditii, forme.......7

Capitolul II Complicitatea............17
Sectiunea 1: Consideratii generale privind formele participatiei - coautorat si instigare..........17
Subsectiunea 1: Coautoratul........17
Subsectiunea 2: Instigare..........20
Sectiunea 2: Complicitatea.........24
Subsectiunea 1: Definitie. Caracterizarea generala a complicitatii.................24
Subsectiunea 2: Conditiile de existenta ale complicitatii ca forma a infractiunii............26
Subsectiunea 3: Modalitatile sau formele complicitati...........33

Capitolul III Tratamentul sanctionar...............46
Sectiunea 1: Sisteme de sanctionare............46
Sectiunea 2: Sanctionarea complicelui..........48
Sectiunea 3: Circumstantele personale si reale...........49
Subsectiunea 1: Caracterizare generala.........49
Subsectiunea 2: Circumstantele personale.......50
Subsectiunea 3: Circumstantele reale...........51

Capitolul IV Concluzii............55

Bibliografie selectiva............59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu analitic privind canditatura prezidentiala coruptia - complicitatea si tratamentul sanctionar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.