Studiu aplicativ - Recrutarea, selectarea si integrarea factorului uman

Trimisa la data: 2010-10-28 Materia: Resurse Umane Pagini: 95 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: mmecu
Raporteaza o eroare
Recrutarea, selectarea si integrarea factorului uman-premisa a performantei organizationale. Studiu aplicativ la inspectoratul scolar judetean Valcea

Lucrare de licenta despre Recrutarea,selectarea si integrarea factorului uman-premisa a performantei organizationale.Studiu aplicativ la inspectoratul scolar judetean Valcea
In teoria cat si in practica economica se intalnesc tot mai frecvent termenii de "resurse umane" si "personal", cu sintagmele derivate "managementul resurselor umane", respectiv "management de personal". Uneori, folosirea lor este neadecvata.
Unii autori din literatura saxona considera ca in prezent exista tendinta ca termenul de "resurse umane" sa fie adoptat ca alternativa a termenului de "personal", fie numai pentru o simpla schimbare, fie pentru a lasa in urma o anumita imagine legata de epocile anterioare. Cu toate similitudinile dintre cei doi termeni, diferentele sunt substantiale, iar folosirea lor corecta necesita o clarificare corespunzatoare.
Termenul de personal, este sinonim cu sintagma "personal angajat" sau "personal salariat", adica cel care este incadrat intr-o firma, avand un contract individual de munca si care, in schimbul fortei sale de munca, primeste un salariu.
Deci, termenul de personal are o sfera de cuprindere mult mai limitata decat cel de resurse umane, referindu-se numai la populatia activa apta de munca si care este incadrata intr-un serviciu, adica populatia ocupata.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Studiu aplicativ - Recrutarea, selectarea si integrarea factorului uman

Lucrare de licenta despre Recrutarea,selectarea si integrarea factorului uman-premisa a performantei organizationale.Studiu aplicativ la inspectoratul scolar judetean Valcea
Capitolul I Definirea conceptului de managementul resurselor umane.....3
1.1 Diferentierea notiunilor de personal si de resurse umane..................................................3
1.2 Evolutia managementului resurselor umane...........7
1.3 Activitatile principale din domeniul managementului resurselor umane.........................13
1.4. Compartimentul de resurse umane...................17

Capitolul II..................22
Activitati specifice de management al resurselor umane................22
2. 1. Ratiunea, conceptul si etapele procesului de planificare a resurselor umane.......................22
2.2. Recrutarea,selectia,integrarea si promovarea personalului........25
2.2.1. Paradigme ale procesului de recrutare - selectie...............25
2.2.2. Analiza postului continut, rol si metode utilizate.............26
2.2.3. Recrutarea, selectia si integrarea...............30

Capitolul III.................36
Organizarea resurselor umane la I.S.J. Valcea...........36
3.1. Selectia si recrutarea personalului didactic pentru ocuparea functiilor de inspector general si inspector general adjunct..........39
3.2. Selectia si recrutarea personalului didactic pentru ocuparea functiilor de inspector scolar de specialitate..........57

Capitolul IV..................83
Perspectiva managementului resurselor umane la I.S.J. Valcea..........83

Bibliografie..................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu aplicativ - Recrutarea, selectarea si integrarea factorului uman". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.