Studiu asupra diagnosticarii hemoragiei digestive superioare

Trimisa la data: 2010-04-05
Materia: Medicina
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_U
Lucrare de licenta despre Studiu asupra diagnosticarii hemoragiei digestive superioare
1. Prin erodarea unui ram arterial de catre ulcerul terebrant (fistula arteriala), consecinta fiind declansarea unor hemoragii mari si grave. Complicatia se intalneste in ulcerele cronice, caloase, penetrante profund in pancreas, ficat, micul epiloon. Vasele implicate in UG sunt: ramuri ale arterei gastrice stangi, splenice (mai rar), ulcerele fetei posterioare gastrice, gastroepiploica dreapta, hepatice sau pilorice (ulcerele micii curburi). In UD sunt ramuri ale arterei pancreaticoduodenale superioare sau arterei gastroduodenale (in special ulcerele bulbare posterioare). (Ulcerele bulbare posterioare erodeaza de obicei artera gastroduodenala.

Ulcerele micii curburi pot eroda ramurile sau trunchiul arterei coronare sau pilorice. Mai rar, ulcerele fetei posterioare gastrice pot eroda artera splenica). Vasul, uneori erodat tangential sau chiar complet sectionat, apare in fundul craterului ulceros. Hemoragia poate fi provocata si de un ulcer mai recent, fara calozitate mare ce erodeaza o arteriala din submucoasa. Sangereaza mai frecvent ulcerele posterioare deoarece pe fata anterioara a stomacului si duodenului nu exista vase majore.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu asupra diagnosticarii hemoragiei digestive superioare

Lucrare de licenta despre Studiu asupra diagnosticarii hemoragiei digestive superioare
Cuprins

Partea I
Definitie.......................3
Etiopatogenie. Clasificare................6
Examenul clinic si paraclinic............14
Diagnostic pozitiv.......................29
Diagnostic diferential...................46
Tratament.....................48
Profilaxia recidivelor hemoragice........74

Partea a II- a
Obiectivele lucrarii.....................78
Material si metoda.......................80
Rezultate.....................82
Concluzii.....................106

Bibliografie..................110

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu asupra diagnosticarii hemoragiei digestive superioare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.