Studiu asupra drepturilor de proprietate

Trimisa la data: 2010-09-30 Materia: Drept Pagini: 42 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Bogdan_Fi
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre
Teorema Coase a aparut ca reactie fata de analiza a doua cazuri: cel cunoscut ca "esec al pietelor" (initiat de Pigou si dezvoltat de Keynes) si costul social. E bine stiut faptul ca prin introducerea argumentului de "esec al pietelor" se lasa loc interventiei statului in economie, sub motivul rolului corector al politicilor guvernamentale, pentru a lua in calcul, de exemplu, efectele externe sau pentru a dirija oferta bunurilor publice. Coase destrama sistemul teoretic al lui Pigou explicand ca acest sistem se sprijina pe ipoteza costurilor de tranzactionare nule, de unde reiese ca el contine o ipoteza implicita si anume evitarea normelor legale.

Coase arata ca daca costurile de tranzactionare sunt pozitive, atunci exista posibilitatea ca unele actiuni guvernamentale (reglementari, taxe, subventii) sa fie mai avantajoase decat piata. Astfel, el sustine ca trecerea de la costuri de tranzactionare nule la costuri de tranzactionare pozitive demonstreaza importanta destul de mare a sistemului legislativ.

Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Studiu asupra drepturilor de proprietate

Lucrare de licenta despre
Cuprins

Introducere........................3

Capitol I Teoria drepturilor de proprietate....................5
Conceptul de proprietate intelectuala.........................11
Premise metodologice ale cercetarii proprietatii intelectuale...........17

Capitol II Dreptul de proprietate intelectuala in cazul particular al dreptului de autor..........20
Lupta statelor si a altor subiecti ai dreptului international contra fenomenului pirateriei in domeniul dreptului de autor si al drepturilor conexe.................23
Plagiatul-furt intelectual in mediul academic din Republica Moldova......25

Capitol III Protectia proprietatii intelectuale in Republica Moldova, o problema acuta....................27
Proprietatea intelectuala si capitalul intelectual.................30
Metodele evaluarii proprietatii intelectuale.......................31
Probleme de formare, utilizare si administrare a proprietatii intelectuale in Republica Moldova....................32
Mecanismul solutionarii problemelor..................36

Concluzii.........................39

Bibliografie......................42
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu asupra drepturilor de proprietate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.