Studiu asupra meninigitei acute virala

Trimisa la data: 2009-03-22
Materia: Medicina
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniela_A
Lucrare de licenta despre Studiu asupra meninigitei acute virala
Meningele este protejat de oasele craniene si vertebre, iar in interior comunica cu mediul intern prin bariera hemato-meningee, care functioneaza in sensul sange - LCR. De aceea, in urma viremiei, virusurile ajung in LCR prin intermediul vaselor sanguine si limfatice, sau strabat lama ciuruita a etmoidului si se insamanteaza pe meninge, provocand inflamatia meningelor moi, a piei mater, arahnoidei si apar modificarile LCR-ului.

Tabloul clinic:Meningita acuta virala se caracterizeaza prin debut brusc, cefalee, fotofobie, febra, varsaturi, constipatie si semnele de iritatie meningiana: redoarea cefei, semnul Kernig, Brudzinski de intensitate medie, uneori mialgii, ameteli, hiperestezie cutanata generalizata.

Febra ajunge uneori la valori crescute de 39-40ºC si dureaza cateva zile. Uneori e bifazica ("in dromader") si dureaza 7-10 zile. Alteori poate apare un exantem maculo-papulos de culoare roz sau rosie-palida, nepruriginos si este de scurta durata. Faringele poate fi hiperemic, deseori prezinta microvezicule sau petesii hemoragice

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu asupra meninigitei acute virala

Lucrare de licenta despre Studiu asupra meninigitei acute virala
Cuprins

Abrevieri...........................3
MOTTO...............................4
Introducere.........................4
Motivatia lucrarii..................5

Capitolul I Notiuni generale despre anatomia sistemului nervos.........5

Capitolul II Notiuni despre meninigita acuta virala....................11

Capitolul III Procese de nursing a trei pacienti cu meningita acuta virala.....................18
Caz I..................................18
Caz II.................................29
Caz III................................38
Concluzii..............................45
Anexe..................................46
Bibliografie...........................48

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu asupra meninigitei acute virala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.