Studiu asupra pacientilor cu HIV

Trimisa la data: 2010-04-02
Materia: Medicina
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_O
Lucrare de licenta despre
Sursa de infectie o constituie omul infectat cu virusul HIV, cu sau fara manifestari clinice. Particularitatea consta din persistenta infectiei toata viata celui infectat care ramane astfel contagios pana la sfarsitul vietii. Prin caracterul de infectie persistenta si aparitia de noi cazuri se acumuleaza un rezervor imens de virus, estimat in prezent la aproximativ peste 20.000.000 de persoane infectate cu HIV pe plan mondial. Se estimeaza ca in present numarul cazurilor de infectie cu HIV a depasit 20.000 la noi in tara.

Epidemia HIV se afla deci inca la inceput in Romania. Este sigur ca se pot face multe pentru a limita efectele acesteia. In acest caz autoritatile guvernamentale trebuie sa faca o evaluare sincera a realitatilor si sa accepte programele stintifice de prevenire si tratament. Astfel, Romania va putea evita repetarea istoriei pas cu pas a infectiei HIV in lume. Cu aceasta speranta, Comisia de Lupta Anti-SIDA a Ministerului Sanatatii solicita tuturor celor care considera ca se pot implica in lupta cu aceasta boala sa o faca cu multa convingere, daruire si profesionalism.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu asupra pacientilor cu HIV

Cuprins

Introducere............3

I.Evaluarea clinica a bolnavului ........8

II. Confirmarea infectiei HIV............13

III. Precizarea statusului clinico-imunologic al persoanei seropozitive.............14

IV. Conduita terapeutica propriu-zisa........16

V. Infectiile oportuniste si neoplaziile asociate cu infectia HIV......19

Concluzii generale........51
Informarea si educatia despre"igiena de viata".........52

Concluzii.........66

Bibliografie..............81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu asupra pacientilor cu HIV". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.