Studiu asupra repetitiei

Trimisa la data: 2010-03-13
Materia: Litere
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_P
Lucrare de licenta despre Studiu asupra repetitiei
Structurile repetitive, desi, prin natura repetitiei, par "neinformative" la nivelul continutului propozitional, au deplina relevanta in planul comunicarii: pentru interpretarea adecvata a mesajului conform intentiilor vorbitorului, un rol important au atat faptul ca repetarea unui element se face in general cu alta functie sintactica si / sau semantico-discursiva, cat si, foarte frecvent, diferentele de realizare intonationala si / sau accentuala.

Printre cele mai importante functii ale repetitiei sunt asigurarea coeziunii textuale si intensificarea semantica, la care se adauga, in cadrul interactiunii verbale, raspunsul la intrebare, prefatarea raspunsului, realizarea unor miscari argumentative (de suport sau de contrazicere a alocutorului) sau a unor functii metalingvistice, exprimarea semnalelor de receptare, realizarea unor strategii conversationale (digresiunea, mentinerea sau preluarea dreptului la cuvant, rectificarea).4.1. Asigurarea coeziunii textuale
Multe autorepetitii au ca efect asigurarea si / sau cresterea coeziunii textuale: prin repetarea unor elemente, discursul vorbitorului devine mai legat, decurge intr-un mod mai logic si este mai usor de urmarit.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu asupra repetitiei

Lucrare de licenta despre Studiu asupra repetitiei
Cuprins

Capitolul I. Repetitia....................................3

Capitolul II. Criterii de clasificare.................................23
2.1. Realizarea lingvistica.....................................23
2.2. Distanta dintre termenii repetitiilor............................23
2.3. Fixitatea structurii repetitive................................23
2.4. Intentionalitatea............................................24
2.5. Calitatea de locutor sau de alocutor a vorbitorului..............25

Capitolul III. Stucturi sintactico-semantice repetitive......................................................25
3.l. Structuri repetitive unitare................................25
3.2 Structuri repetitive neunitare..................................27

Capitolul IV. Functiile repetitiei.................................34
4.1. Asigurarea coeziunii textuale.................................34
4.2. Intensificarea semantica....................................37
4.3 Repetitia in dialog.........................................37

Concluzii.........................................77

Bibliografie.........................................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu asupra repetitiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.