Studiu comparativ privind tehnologia de cultura a unor soiuri de cais, cu referire speciala la taierile in verde

Trimisa la data: 2010-05-14
Materia: Agronomie
Pagini: 114
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_H
Lucrare de licenta despre Studiu comparativ privind tehnologia de cultura a unor soiuri de cais, cu referire speciala la taierile in verde
Caisul este originar din zona muntoasa a Chinei, caracterizata prin veri calduroase si secetoase, ierni umede si blande; este o planta iubitoare de caldura si lumina si s-a raspandit, la inceput, in zone cu conditii asemanatoare, apoi prin aparitia soiurilor ameliorate, zona de cultura s-a extins foarte mult.Raspandit initial pe suprafete mari, in emisfera nordica (Europa, Asia, America si Oceania ) s-a extins incepand cu secolul al XIX-lea si in emisfera sudica (Africa de Sud, America de Sud si Australia).

Caisul gaseste conditii favorabile de dezvoltare in spatiul cuprins intre paralelele 48As latitudine nordica si 35As latitudine sudica, in zona subtropicala si tropicala, exceptand zona tropicala propriu-zisa. Desi are o rezistenta mare la ger (pana la -27As C...-30As C) si ocupa un areal atat de vast, cultura industriala a caisului este totusi restransa, suprafata livezilor de cais fiind estimata la aproximativ 350-380 mii hectare.Productia mondiala de cais a prezentat o evolutie oscilanta ajungand in 1996 la valoarea de 2.530 mii tone si in 1998 la 2.670 mii tone. Valoarea medie a productiei in perioada 1993-1998 este de 2.323 mii tone cu o depasire de 115,3% a productiei medii pe perioada 1989.1991 (Grafic nr. 1).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu comparativ privind tehnologia de cultura a unor soiuri de cais, cu referire speciala la taierile in verde

Cuprins

Capitolul I. Importanta culturii caisului si aria de raspandire.........3

Capitolul II. Sistematica si particularitatile biologice ale speciilor de cais........8

Capitolul III. Stadiul actual al cercetarilor privind cultura caisului in Romania..........13

Capitolul IV. Cadrul natural in care s-a desfasurat experienta.........22

Capitolul V. Obiectivele cercetarilor proprii, materialul biologic studiat si metodele de cercetare pentru realizarea acestora.......32

Capitolul VI. Rezultate obtinute.........37


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu comparativ privind tehnologia de cultura a unor soiuri de cais, cu referire speciala la taierile in verde". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.