Studiu contabil privind inchiderea exercitiilor financiare la institutiile publice

Trimisa la data: 2010-10-17
Materia: Contabilitate
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_Br
Lucrare de licenta despre Studiu contabil privind inchiderea exercitiilor financiare la institutiile publice
In cadrul institutiilor publice, contabilitatea este considerata o activitate de rutina, si aceasta deoarece ea reprezinta procesul de inregistrare a operatiilor privind obtinerea resurselor financiare a institutiilor si a operatiilor de utilizare a resurselor financiare in vederea realizarii scopului pentru care fost infiintata institutia. Rolul contabilitatii este perceput eronat datorita faptului ca in esenta este limitat la inregistrarea si controlul veniturilor incasate, cheltuielilor si sumelor platite.

In prezent, importanta contabilitatii in institutiile publice creste datorita informatiilor pe care le furnizeaza, informatii utile in procesul elaborarii politicilor institutiei, in procesul luarii deciziilor de catre echipa manageriala si la imbunatatirea eficacitatii si eficientei programelor si serviciilor realizate de institutiile publice.Potrivit articolului nr. 2 alineatul (3) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 republicata "contabilitatea institutiilor publice asigura informatii ordonatorilor de credite cu privire la executia bugetului de venituri si cheltuieli, patrimoniul aflat in administrare, precum si pentru intocmirea contului general anual de executie a bugetului de stat, a contului general anual de executie a bugetului asigurarilor sociale de stat, fondurilor speciale, precum si a conturilor anuale de executie a bugetelor locale."

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu contabil privind inchiderea exercitiilor financiare la institutiile publice

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I Aspecte generale si specifice privind Institutiile publice......6
1.1. Organizarea si activitatea institutiilor publice........7
1.2. Tipologia institutiilor publice..........8
1.3. Contabilitatea in institutiile publice..........10
1.4. Organizarea si conducerea contabilitatii in unitatea militara.....21
1.5. Inchiderea exercitiului financiar la institutiile publice.........24

Captolul II Lucrari contabile de inchidere a exercitiului financiar la institutiile publice...........30
2.1. Lucrari preliminare intocmirii lucrarilor contabile de inchidere a exercitiului financiar...........30
2.2. Darea de seama contabila.........45

Captolul III Studiu de caz privind intocmirea situatiilor financiare anuale la unitatea militara..........69

Concluzi si propuneri...........77

Bibliografie selectiva..........82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu contabil privind inchiderea exercitiilor financiare la institutiile publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.