Studiu de caz - imobiliare

Trimisa la data: 2008-08-08
Materia: Economie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_C
Lucrare de licenta despre Studiu de caz - imobiliare
Din formularea modurilor de dobandire a dreptului de proprietate, prin mijloace de drept civil , s-ar putea intelege ca ar exista si mijloace din afara dreptului civil. Intr-adevar, in prezent, cand proprietatea statului este impartita in doua categorii si anume: proprietatea publica si cea privata, distinctie consacrata in Constitutie si legi organice sau ordinare, se poate pune problema existentei altor mijloace de dobandire decat cele specifice dreptului civil.

Astfel, in privinta proprietatii publice, care este o categorie speciala a proprietatii supusa unui regim administrativ, si doar in anumite limite regimului reglementat de normele dreptului civil, reglementarile din Codul civil nu mai sunt suficiente. De exemplu, in cazul actiunii in revendicare sau al celei posesorii, mijloacele puse la indemana statului sunt multiple in raport cu cele ale unui titular al dreptului reclamant in conditiile art.489 C.civ. (la revendicare) sau art.674 C.p.civ. (la actiunea posesorie). Bunaoara, daca statul revendica o exploatare miniera de la un particular este suficienta dovada ca bunul are aceasta destinatie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz - imobiliare

Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind modurile de dobandire a dreptului de proprietate.................................4
1.1. Notiuni generale despre modurile de dobandire si clasificarea lor.................................4
1.2. Aspecte actuale ale dobandirii dreptului de proprietate reliefate de activitatea legislativa ulterioara anului 1989.................................9

Capitolul II. Accesiunea imobiliara naturala.................................13
2.1. Notiune. Sediul materiei. Cazuri.................................13
2.2. Aluviunea.................................14
2.3. Avulsiunea.................................20
2.4. Accesiunea insulelor si a prundurilor.................................25
2.5. Accesiunea animalelor sau zburatoarelor.................................31

Capitolul III. Accesiunea imobiliara artificiala.................................34
3.1. Aspecte generale asupra accesiunii imobiliare artificiala.................................34
3.2. In situatia constructorului de buna-credinta.................................42
3.3. In cazul constructorului de rea-credinta.................................53

Concluzii.................................56

Bibliografie.................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz - imobiliare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.