Studiu de caz asupra integrarii vest europene intre anii 1945-1969

Trimisa la data: 2009-05-12
Materia: Istorie
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_P
Lucrare de licenta despre Studiu de caz asupra integrarii vest europene intre anii 1945-1969
Spre sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, pare ca pentru Europa se deschide epoca realizarilor efective. In Europa ocupata, numeroase miscari de rezistenta s-au pronuntat in favoarea unei viitoare unitati europene: in Franta, miscarea "Lupta", in Italia, grupul "Partidul de actiune".

Proiectul de declaratie a rezistentelor europene, elaborat la Geneva in 1944 constata: "In intervalul unei singure generatii Europa a fost epicentrul a doua conflicte mondiale, care, intai de toate, au avut ca origine existenta a treizeci de state suverane pe acest continent. Este important sa remediem aceasta anarhie prin crearea unei Uniuni federale intre popoarele Europene"1. La terminarea celui de-al doilea razboi mondial Europa s-a trezit din nou distrusa economic, impinsa pe locul trei sau patru in scara puterilor mondiale si dezorganizata din punct de vedere politic.

"Prin mai multe aspecte anul 1945 poate fi numit anul zero al Europei. Aceasta trista constatare este valabila si pentru ca Europa a pierdut 35 milioane de oameni din 50 milioane de victime, care, spre deosebire de primul razboi, in majoritate erau civili. Istoria politica dupa 1945 a inceput constatarea acestui declin, era nevoie de reinventat viitorul, Europa a fost destabilizata de fluxul de armate, regimuri, aventurile colaborationiste.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz asupra integrarii vest europene intre anii 1945-1969

Lucrare de licenta despre Studiu de caz asupra integrarii vest europene intre anii 1945-1969
Cuprins

Introducere ............................................................. pag. 3
CAPITOLUL I. Istoricul integrarii vest-europene (1945-1957) ............................................................. pag. 8

1. Contextul integrarii vest-europene (1945-1950) ............................................................. pag. 8
2. Primul pas spre o Europa comunitara - CECO ............................................................. pag. 15
3. Sfada Comunitatii Europene de Aparare si relansarea europeana ............................................................. pag. 22

CAPITOLUL II. Organizarea si functionarea Comunitatii Economice Europene (1957-1969) ............................................................. pag. 29

1. Tratatul de la Roma ............................................................. pag. 29
2. Institutiile Comunitatii Economice Europene ............................................................. pag. 34
3. Controversele politice ale perioade 1958-1969 ............................................................. pag. 38

INCHEIERE ............................................................. pag. 50

BIBLIOGRAFIA ............................................................. pag. 70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz asupra integrarii vest europene intre anii 1945-1969". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.