Studiu de caz privind descoperirea insulinei

Trimisa la data: 2010-02-09
Materia: Medicina
Pagini: 118
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_Da
Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind descoperirea insulinei
Suprimarea pancreasului si prin urmare a secretiunilor sale interne aduc dupa ele suprimarea acestei noi functiuni a pancreasului, de unde rezulta producerea diabetului, cunoscut sub numele de diabet pancreatic experimental." In felul acesta Vitzu isi exprima convingerea ca trebuie sa existe o substanta produsa de pancreas, (alta decat sucul pancreatic), care, prin efectele sale in sange sa impiedice aparitia diabetului. In vremea aceea exista doar notiunea de "secretie interna", introdusa in medicina de Cl. Bernard, dar nu cea de "hormon". Acest termen va fi introdus abia in 1902, de Ernest Henry Starling (1866-1927).

In continuare Profesorul Vitzu scrie despre Profesorul Lepine de la Lyon, care, "dupa mai multe cercetari a ajuns la concluziunea ca pancreasul fabrica, cu ajutorul elementelor glandulare, un ferment solubil, ce trece in sangele venos, caruia i-a dat numele de ferment glycolitic. Dar, "d-l Maurice Arthus a demonstrat intr-o serie de experiente ca "fermentul glycolitic nu exista", prin urmare "glycozuria nu este datorata niciodata diminuarii fermentului glycolitic in sange, fiindca acest ferment nu exista niciodata."

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind descoperirea insulinei

Cuprins

I. Importanta descoperirii insulinei.........3

II. Diabetologia inainte de Paulescu.........5
II.1 Teoriile vremii inainte de Paulescu..........5
II.2 Evolutia clinica a diabeticilor in experienta lui E. Lancereaux............7

III. Precursori ai diabetologiei..........14
III.1 In Europa..........14
III.2 In Romania.........20

IV. N. C. Paulescu.........22
IV.1. Schita biografica..............22
IV.2 N. C. Paulescu - cercetator si fiziolog........24
IV.3 Studii preliminare descoperirii insulinei......29
IV.4 Descoperirea insulinei..........30

V. Insulina dupa Paulescu..........71

VI. Insulina, 80 de ani de la descoperirea ei........73

VII. Concluzii.............75

Anexe............77

Bibliografie............114

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind descoperirea insulinei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.