Studiu de caz privind expertiza criminalistica a falsului in inscrisuri

Trimisa la data: 2010-08-04
Materia: Drept
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_S
Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind expertiza criminalistica a falsului in inscrisuri
Conceptiile juridice referitoare la finalitatea si modul de folosire a probelor in procedura juridica au evoluat mult, manifestandu-se variat in istoria procesului penal.In procesul penal arhaic, de tip acuzatorial, conceptiile empirice si mistice, permiteau organului judiciar sa interpreteze in modul cel mai liber si foarte arbitrar anumite probe, avand chiar o esenta sau o explicatie supranaturala, in care spiritul de dreptate si echitate era transferat uneori pe seama "intelepciunii atotputerniciei divinitatii".

Istoria universala si romaneasca a dreptului are nenumarate referiri la probe de genul ordaliilor, a duelului judiciar si a juramantului religios. Juramantul cu brazda pe cap sau institutia cojuratorilor cunoscute si indelung folosite in vechiul drept romanesc constituiau manifestari concrete a unor asemenea conceptii juridice .In procesul de tip inchizitorial teoria probelor formale, in care legea dadea diverselor probe o forta dinainte stabilita, facea ca aspectele formale cantitative sau calitative sa fie precumpanitoare si sa determine anticipat solutionarea cauzei in conformitate cu conceptiile si interesele promovate prin norma juridica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind expertiza criminalistica a falsului in inscrisuri

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind expertiza criminalistica a falsului in inscrisuri
Cuprins


Capitolul I Consideratiuni introductive................2
Principiul aflarii adevarului - principiul fundamental al procesului penal..............2
Mijloace de proba in dreptul procesual roman............6
Scurt istoric al expertizei criminalistice.............15

Capitolul II Modalitati de falsificare a scrisului si a impresiunilor stampilare si mijloacele de stabilire a falsurilor...........19
2.1 Caracteristici de identificare ale scrisului.............19
2.2 Alterarea actelor prin stersaturi........................30
2.3 Alterarea actelor prin adaugiri.....................40
2.4 Contrafacerea scrisului sau a semnaturii............47
2.5 Datarea falsa a actelor....................52
2.6 Contrafacerea actelor dactilografiate...............55
2.7 Falsificarea impresiunilor de stampila..............59

Capitolul III Dispunerea si valorificarea expertizei criminalistice...................63
3.1 Pregatirea si dispunerea expertizei.................63
3.2 Desfasurarea, verificarea si folosirea concluziilor expertizei....69

Anexa.....................77

Bibliografie..............82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind expertiza criminalistica a falsului in inscrisuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.