Studiu de caz privind guvernarea Moesiei Inferior in perioada anarhiei militare

Trimisa la data: 2010-09-20
Materia: Litere
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laur_E
Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind guvernarea Moesiei Inferior in perioada anarhiei militare
Actiunea de pacificare intreprinsa de Flaccus vizeaza nu numai frontiera, ci intreaga provincie: el a mentinut populatiile din Moesia intr-o limita care a fost respectata. Gratie masurilor luate de Flaccus, tarmul Istrului a devenit sigur. Timp de peste o jumatate de secol, Dobrogea si in general tinuturile de la sud de Dunare nu vor mai fi tulburate de incursiunile populatiilor transdanubiene.

Din cuvintele poetului nu rezulta clar in ce calitate s-a aflat Flaccus in Moesia in cursul primei sale incursiuni. Considerat la inceput ca avand tot functia de praefectus orae maritimae ,ca si Vestalis, s-a determinat mai apoi ca personajul din epistola lui Ovidius este chiar comandantul provinciei Moesia . Aceasta functie a acumulat-o prima data, in anul 15 p. Chr., cu rang pretorian, iar dupa exercitarea consulatului, in anul 17 p. Chr., ca guvernator consular pentru anii 18-19 p. Chr.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind guvernarea Moesiei Inferior in perioada anarhiei militare

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind guvernarea Moesiei Inferior in perioada anarhiei militare
Cuprins

Lista de abrevieri.................2

Introducere........................6

Capitolul I Guvernatorii Moesiei in sec. I p. Chr...............9

Capitolul II Guvernatorii Moesiei Inferior in perioada Antoninilor......19

Capitolul III Guvernatorii Moesiei Inferior in perioada Severilor.......51

Capitolul IV Guvernatorii Moesiei Inferior in perioada anarhiei militare....................69

Concluzii...................81

Bibliografie................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind guvernarea Moesiei Inferior in perioada anarhiei militare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.