Studiu de caz privind medicamentele injectabile care contin vitamine

Trimisa la data: 2010-07-29
Materia: Medicina
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rafael_S
Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind medicamentele injectabile care contin vitamine
Vitaminele sunt substante organice, majoritatea din surse exogene, esentiale in cantitati mici pentru desfasurarea normala a functiilor metabolice ale organismului, a echilibrului fiziologic. Sunt sintetizate de organism si de aceea trebuie furnizate prin alimentatie. Prin molecula lor nu elibereaza energie si nici nu furnizeaza material plastic, insa prezenta lor este absolut necesara pentru desfasurarea proceselor metabolice generatoare de energie cat si a celor morfogenetice, din aceste motive fiind considerate biostimulatori si intrand in grupa substantelor active alaturi de enzime si hormoni.

Cuvantul "vitamina" a fost introdus in 1912 de catre chimistul polonez Cazimir Funck care a denumit astfel o substanta cristalina izolata din taratele de orez, care avea proprietatea de a vindeca polinevrita porumbeilor hraniti cu orez decorticat.Vitaminele sunt considerate catalizatori exogeni deoarece sunt sintetizate numai de catre plante, inclusiv unele bacterii si sunt introduse in organismul uman prin alimentatie, fie ca atare, fie sub forma de provitamine, care sunt forme premergatoare vitaminelor, iar in organism se transforma in vitamine.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind medicamentele injectabile care contin vitamine

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind medicamentele injectabile care contin vitamine
Cuprins

Memoriu explicativ

Capitolul I Scurt istoric despre vitamine................5

Capitolul II Notiuni despre vitamine.....................7
II.1. Generalitati...................7
II.2 Rolul vitaminelor in organism...............8
II.3 Clasificarea vitaminelor....................9

Capitolul III Prezentarea vitaminelor............10
III.1 Vitamine liposolubile......................10
III.2 Vitamine hidrosolubile.....................23

Capitolul IV Concluzii...............51

Bibliografie.................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind medicamentele injectabile care contin vitamine". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.