Studiu de caz privind organizarea veniturilor din vanzari

Trimisa la data: 2017-02-09
Materia: Contabilitate
Pagini: 31
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: liviamaria
Gestiunea vanzarilor si posibilitati de perfectionare

Lucrarea de licenta prezinta reflectarea in contabilitate a veniturilor din vanzarea semifabricatelor, a produselor finite, a produselor reziduale, din operatii diverse, precum si a veniturilor din lucrari executate si servicii prestate.

CUPRINS

Introducere...............................................................................................................................2

Capitolul 1. Delimitari si structuri privind vanzarile...........................................................4
1.1. Definirea veniturilor din vanzari si importanta acestor venituri.........................................4
1.2. Evaluarea veniturilor din vanzari........................................................................................6
1.3. Informatia primara si contabilitatea analitica a veniturilor.................................................8
1.4. Sistemul de conturi privind veniturile.................................................................................9

Capitolul 2. Studiu de caz privind organizarea contabilitatii veniturilor din vanzari....12
2.1. Reflectarea in contabilitate a veniturilor din vanzarea produselor finite..........................12
2.2. Reflectarea in contabilitate a veniturilor din vanzarea semifabricatelor...........................16
2.3. Reflectarea in contabilitate a veniturilor din vanzarea produselor reziduale....................17
2.4. Reflectarea in contabilitate a veniturilor din lucrari executate si servicii prestate............19
2.5. Reflectarea in contabilitate a veniturilor din operatii diverse (vanzarile de ambalaje)......21
2.6. Elaborarea, urmarirea si controlul bugetului vanzarilor....................................................23

Concluzii..................................................................................................................................27

Bibliografie..............................................................................................................................30

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Studiu de caz privind organizarea veniturilor din vanzari

INTRODUCERE

Prezenta lucrare care este intitulata "Gestiunea vanzarilor si posibilitati de perfectionare" este foarte bine structurata pe fiecare dintre cele doua capitole pe care o sa le abordez, cu un continut bine delimitat si o tema cu sens larg de parcurgere.

In primul capitol al acestei lucrari voi prezenta delimitarile si structurile in ceea ce privesc vanzarile.

Astfel, veniturile sunt reprezentate de afluxurile globale de rezultate economice care sunt obtinute in cursul perioadei de gestiune de catre societate sub forma de majorare a activelor sau de micsorare a datoriilor, care vor conduce la cresterea capitalului propriu al societatii, facand exceptie sporurile pe seama aporturilor proprietarilor societatilor.

In componenta veniturilor nu sunt incluse sumele care sunt colectate in numele tertilor, ca de exemplu accizele, taxele pe valoare adaugata, incasarile globale care sunt obtinute de catre societate in numele unor terte parti rezultate din comercializarea marfurilor sau produselor acestora, deoarece acestea nu influenteaza marimea capitalului propriu al societatii nu reprezinta avantaje economice ale acesteia.

Taxa pe valoare adaugata si accizele nu sunt considerate venituri ale societatii, deoarece acestea sunt varsate la bugetul de stat si colectate in numele organelor de stat.

Astfel, veniturile sunt clasificate in doua grupe, in functie de natura activitatilor care le genereaza, astfel: venituri operationale si venituri neoperationale.

Veniturile din vanzari sunt reprezentate de afluxurile de avantaje economice care sunt generate pe parcursul anului de gestiune in urma vanzarii de marfuri, produse, prestari de servicii, indeplinirii contractelor de constructie.
Asadar, aprecierea generala a marimii si evolutiei veniturilor din vanzari are menirea de a examina dimensiunea lor absoluta si relativa comparand-o cu obiectivele care sunt stabilite in planul de afaceri si cu realizarile anilor precedenti.

Totalitatea operatiunilor care au caracter comercial avand ca scop achizitionarea de la furnizorii externi a marfurilor care sunt produse in strainatate pentru consumul individual si productie, executarii de lucrari si proiecte, prestarii de servicii, colaborarea tehnica sau asigurarea de asistenta, obtinerii procedeelor tehnologice si licentelor, alimentarii vaselor si avioanelor proprii in porturile si aeroporturile altor tari reprezinta importul de bunuri.

Evaluarea este reprezentata de un procedeu al metodei contabile care consta in exprimarea valorica si cuantificarea in etalon banesc a transformarii patrimoniului economic si existentei miscarii pentru a-l reflecta in contabilitate.

Conform cu criteriile Standardelor Nationale de Contabilitate 18, venitul se va determina la valoarea venala a compensatiilor care sunt primite sau care urmeaza sa fie primite, cu exceptia reducerilor si rabaturilor admise de catre societate. Asadar, valoarea venala care va rezulta din tranzactii este negociata de catre cumparator si vanzator si beneficiarul activului si va cuprinde suma mijloacelor banesti la care poate fi schimbat un activ sau va putea fi achitata o datorie in cazul in care este efectuata o operatie comerciala intre partile independente, interesate sau care au consimtit tranzactia.

In ceea ce priveste contabilitatea analitica, aceasta se organizeaza pe grupe de stocuri si locuri de depozitare sau pe feluri de bunuri materiale stocate, iar conducerea si organizarea contabilitatii analitice a stocurilor de bunuri se realizeaza dupa una din urmatoarele metode, in conformitate cu reglementarile contabile: metoda inventarului permanent si metoda inventarului intermitent.

Contabilitatea analitica, in functie de necesitatile proprii ale societatii si de specificul activitatii, se poate tine dupa una din urmatoarele metode: metoda global - valorica, metoda cantitativ - valorica si metoda operativ - contabila.

Contul reprezinta procedeul specific metodei contabile, care reflecta miscarea si existenta fiecarui element patrimonial ca efect al modificarilor care sunt produse de operatiile economice care au loc intr-o perioada de gestiune.
Astfel, conturile care inregistreaza veniturile fac parte din clasa 7 "Conturi de venituri".

In cel de-al doilea capitol al acestei lucrari voi face un studiu de caz in ceea ce priveste organizarea contabilitatii veniturilor din vanzari.

Aceasta lucrare a fost incheiata prin prezentarea elaborarii, urmarirea si controlului bugetului vanzarilor.

Bugetul vanzarilor prezinta valoric si cantitativ vanzarile care urmeaza sa fie realizate pe produse sau grupe, perioade si destinatii.

Controlul bugetului vanzarilor este un control prin exceptie, iar nevoile de control se vor schimba in functie de modul de organizare al societatii si de talia acesteia.

Un rol preventiv il are urmarirea bugetara, care functioneaza pe baza standardelor, datelor prestabilite. Exista trei tipuri de standarde: curente sau previzionale, teoretice sau ideale si istorice.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Studiu de caz privind organizarea veniturilor din vanzari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.